Sajam knjiga u Beogradu 2019

Beogradski Sajam knjiga po 64. put će se i ove godine održati u periodu od 20. do 27. oktobra 2019. godine na starom mestu - Beogradskom sajmu.

Sajam knjiga u Beogradu 2019

Jedna od najvažnijih kulturnih manifestacija grada Beograda je svakako Sajam knjiga koji će se ove godine održati čak 64. put za redom. Kao i svih ovih godina, vreme rezervisano za dobru knjigu je kraj oktobra, a organizator obećava brojna iznenađenja i zanimljivosti, kao i bogat sajamski program.

Ovaj „praznik knjige“ nije veliki događaj samo za Beograd već i za čitavu Jugoistočnu Evropu jer predstavlja najveći događaj ove vrste u regionu. Zbog toga su za ovaj događaj zainteresovani mnogobrojni strani i domaći izdavači, knjižari i svi oni čija je delatnost u vezi sa pisanom reči, ali isto tako i brojni građani koji jednostavno vole dobru knjigu. O veličini sajma najbolje govore brojevi koji svedoče o sve većem broju posetilaca, izlagača, ali i broj kvadratnih metara koji obuhvata izložbeni prostor ove manifestacije. Prošle godine izložbeni prostor sajma knjiga obuhvatao je čak 15.000 kvadratnih metara. Na sajmu je učestvovalo oko hiljadu izlagača, a sajam je posetilo blizu 200 hiljada ljudi.

knjizevnost_604_74891_full

Ukupna ponuda izdanja iz najrazličitijih oblasti, kako starih tako i novih, uvek je upotpunjena i interesantnim pratećim programom i brojnim i raznovrsnim sadržajima. Tako se u toku nedelju dana održavanja sajma odvijaju različite konferencije, promocije, debate, gostovanja, čitanja i druga interesantna dešavanja vezana za književnost. Osim toga, knjige se uglavnom prodaju po povoljnijim, sajamskim cenama, što takođe privlači posvećene čitaoce i ljubitelje knjiga.

Svake godine počasno mesto pripada jednoj od gostujućih zemalja. Ove godine zemlja počasni gost biće Egipat što dodatno pobuđuje znatiželju mnogih posetilaca.
Uporedo sa održavanjem Sajma knjiga tradicionalno se održavaju još neki interesantni sajmovi. U pitanju su Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava, zatim Media – Market – Sajam informisanja, komunikacija i marketinga. Ova dva sajma održavaju se u periodu od 23. do 27. oktobra.

Ukoliko želite da upotpunite svoju kućnu biblioteku, ili da pronađete neki zanimljiv naslov obavezno se uputite ka beogradskom sajmu knjiga i doživite „praznik knjige“ na pravi način. A ukoliko niste u Beogradu, predlažemo vam da uživanje upotpunite sa udobnim i povoljnim smeštajem koji ćete pronaći ukoliko posetite portal Novih apartmana. S obzirom na lokaciju ovog kultnog dešavanja, predlažemo smeštaj iz sekcije Banovo brdo, ili neki od apartmana u blizini renoviranog Trga republike u sekciji Strogi centar odakle ćete u svakom slučaju imati dobru povezanost sa centrom. 

Podeli sa prijateljima


processing...