Sezona klizanja tek počinje

I ove godine Beograd će ponovo omogućiti više lokacija za sve one koji uživaju u čarima klizanja na ledu, toj drevnoj i pomalo romantičnoj veštini.

Sezona klizanja tek počinje

Zbog vremenskih uslova i temperature u plusu početak malo kasni, ali će i ove godine sezona klizanja u Beogradu definitivno biti otvorena. Doduše, sada već tradicionalno, Ledena dvorana Pionir otvorila je svoja vrata već početkom oktobra, ali uskoro će i ostala manja privremena klizališta pripremiti ledenu površinu za brojne ljubitelje ove veštine, kako domaće, tako i strane.

Pre svega, tu je klizalište na stadionu Tašmajdan koje će funkcionisati sve do 20. februara i koje će u različitim terminima pružati brojne pogodnosti koje su pre svega usmerene na naše najmlađe sugrađane. Tako će tokom zimskog raspusta u terminu od 12:00, do 14:00 časova svi učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Beograda moći da koriste potpuno besplatno.

Biće otvoreno i klizalište na Trgu republike koje skoro svake godine privlači sve veću pažnju. Zbog visokih spoljnih temperatura otvaranje ovog klizališta je odgođeno, ali se po najavama nadležnih gradskih čelnika, kao i prognozama meteorologa otvaranje ovog klizališta ubrzo očekuje.

Kod Kamenog grada na Adi Ciganliji takođe će ubrzo biti otvoreno popularno klizalište. Osim standardne pravougaone površine za klizanje ponovo će biti otvorena i kružna staza koja se prostire oko kamenih skulptura popularnog beogradskog “Stounhendža”.

Ove godine će i beogradska opština Kaluđerica dobiti svoje novo klizalište koje će biti otvoreno u dvorištu osnovne škole “Aleksa Šantić”, dok će žitelji opštine Novi Beograd u čarima leda moći bezbedno da uživaju u okviru sportskog centra Pingvin u ulici Jurija Gagarina 78.

Osim toga što je zabavno i što će, pre svega, klizanje je i sport prosto stvoren za trošenje kalorija prikupljenih za vreme novogodišnjih i božićnih praznika.
Nutricionisti kažu da će prosečan rekreativni klizač za sat vremena laganog uživanja na ledu potrošiti 400 kalorija, dok će se oni napredni približiti cifri od 1000 kalorija!

S obzirom da se ova sportska aktivnost odvija na otvorenom klizanje predstavlja zaista bezbednu društvenu aktivnost i u potpunosti je u skladu sa merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Ukoliko u narednom periodu planirate da posetite Beograd, Novi apartmani vam svakako preporučuju da posetite ova klizališta. Još ukoliko u srpskoj prestonici boravite sa vašom porodicom, obavezno pronađite vreme da sa vašim najmlađima omogućite nezaboravno zabavno, ali i zdravo iskustvo. Na našem portalu izaberite baš onaj smeštaj koji će ispunjavati sve vaše kriterijume ma koliko oni bili visoki, jer naša bogata baza sasvim sigurno ima smeštaj po vašem ukusu. 

Podeli sa prijateljima


processing...