EXIT festival 2019

Od 04. do 07. jula u prelepom Novom Sadu, na samo 1 sat vožnje od Beograda održava se EXIT, globalno poznati i omiljeni festival.

EXIT festival 2019

Exit Festival 2019 ponovo otvara svoja vrata na čuvenoj Petrovaradinskoj tvrđavi. U periodu od 4 – 7. jula okupiće se poznata imena svetske muzičke scene od alternativnog roka, popa ,jazz muzike, panka, hip-hopa, kao i najbolje svetske elektronske muzike. Nesvakidašnja i po svemu predivna lokacija na kojoj se ovaj festival održava još od 2000. godine učinila je ovu manifestaciju posebnom među ljubiteljima muzičkih festivala. Po svemu magična, ova tvrđava iz devetnaestog veka pružila je organizatorima mogućnost da na ovom predivnom prostoru postave ogroman broj bina namenjenih desetinama hiljada posetioca koji svakog festivalskog dana neumorno obilaze ovo mesto.
Neka od najvećih evropskih i svetskih muzičkih imena, počev od kultnih rok i pank bendova, do najboljih i nagrađivanih dj-eva u prethodnih osamnaest godina imali su priliku da se predstave domaćoj publici.

Ove godine kao najveće iznenađenje za sve nas, po prvi put u Srbiju dolazi nam The Cure. Veliki, čuveni i legendarni bend predstaviće se publici već prvog dana festivala, a sudeći po repertoaru koji izvode na koncertima, ovo bi trebalo da bude spektakl koji će se dugo pamtiti. Posetioci festivala imaće priliku da prvi put u Srbiji uživo čuju hitove kao što su "Friday I’m in Love", "Lovesong", "Pictures of You", "In Between Days", "Boys Don’t Cry", "Close to Me", "Love Cats", "Just Like Heaven" i druge.
Činjenica da The Cure prvi put dolazi u Srbiju čini da je ovaj prvi dan festivala možda najpopularniji među domaćom publikom, ali je i dolazak mnogobrojnih posetilaca iz inostranstva već uveliko potvrđen.

EXIT_Carl-Cox

Nastup ovog velikog benda svakako je najavljen kao najveća senzacija i novost Exita, ali ništa manju popularnost ne zaslužuju ni brojni drugi izvođači koji će nastupiti a glavnim binama festivala. Među njima su svakako including tehno master Carl Cox, zatim duo Dimitri Vegas & Like Mike i američka rok zvezda Greta Van Fleet kao i mnogi drugi svetski, regionalni i domaći izvođači.

I pored toga što Beograd u svakom trenutku ima svašta da ponudi, kvalitet i tradicija ovog festivala, kao i činjenice da je Petrovaradinska tvrđava manje od sat vremena udaljena od Beograda, nas obavezuje da svim posetioicima Beograda, a ujedno i ljubiteljima pravog Party iskustva, kvalitetnih muzičkih ostvarenja najpoznatijih svetskih muzičara, kao i umetnosti generalno, predloži da jedan ceo dan (i noć) odvoje kako bi posetili ovu domaću (ali i svetsku) manifestaciju koja se nalazi na samo 90 kilometara od centra prestonice Srbije.

Vidimo se na Exit-u! 

Podeli sa prijateljima


processing...