Srbija među najboljim turističkim destinacijama

Po izboru čuvenog portala Lonely Planet Srbija je odabrana za jednu od 10 regija koju treba posetiti u narednoj godini.

Srbija među najboljim turističkim destinacijama

Lonely planet, jedan od vodećih specijalizovanih internet portala za putovanja, za svoj jubilej, 50 godina postojanja magazinna, objavio je listu 50 najboljih svetskih destinacija za putovanja u pet kategorija, a tu jue svoje mesto našla i Srbija i to kao sastavni deo jedne od 10 najboljih regija koje treba posetiti tokom 2024. godine. Naša zemlja je sastavni deo biciklističkog programa "Western Balkans’ Trans Dinarica Cycling Route", a u pitanju je biciklistička ruta koja prolazi i kroz Srbiju. Osim Srbije, ova ruta prolazi i kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju i Severnu Makedoniju.

Ova nova biciklistička ruta počinje u Sloveniji, a završava se u Srbiji i proteže se kroz 2.000 kilometara protkanih prelepim pejzažima, ali kompleksnim terenskim odlikama koje iskusni biciklisti posebno znaju da cene.
Prateći ovu mapu, biciklisti će imati mogućnost da se provozaju raznolikim stazama koje prolaze kroz planinske predele, nacionalne parkove, UNESCO lokacije i brojne druge zanimljivosti, a sve uz poseban osvrt na održivi turizam regiona.

„Srpski deo“ biciklističke rute "Trans Dinarica" ima gotovo 350 kilometara. Ruta počinje blizu Tutina, zatim prolazi kroz Sandžak, sve do Novog Pazara, Sjenice i specijalnog rezervata prirode Uvac. Staza zatim vodi do Zlatibora i etno-sela "Drvengrad", a srpski deo rute završava se na obalama reke Drine u Bajinoj Bašti.

Na ovoj biciklističkoj mapi naći će se i lokalni pansionski smeštaj, a portal Novi apartmani poziva sve bicikliste namernike da, ukoliko imaju vremena malo produže svoju rutu i svrate do Beograda, srpske prestonice koja svakako ima šta da ponudi i koju je ovaj isti magazin pre samo par godina postavio na prvo mesto svetskih destinacija za noćni život. Zbog toga predlažemo da svakako posetite Beograd u kome ćete se opustiti i nakupiti preko potrebnu energiju za nastavak putovanja.

Posetite naš portal, jer upravo su Novi apartmani specijalizovani za segment povoljnih smeštajnih kapaciteta obogaćenim saunama, hidromasažnim kadama i drugim blagodetima koje obično pružaju samo kvalitetni spa centri. U sekciji apartmani sa đakuzijem odaberu svoj “privatni” spa centar i u njemu uživajte skriveni od drugih korisnika, što predstavlja luksuz koji često ne mogu da ponude ni renomirani hoteli.

Uživajte u lepotama Srbije, kao i u uzbudljivoj ponudi Beograda, njene prestonice koja više od 2.500 godina gordo stoji na raskrsnici civilizacija i koja bogatom istorijom svojim gostima pruža nezaboravnu avanturu po svačijem ukusu. 

Podeli sa prijateljima


processing...