Apartmani u blizini zdravstvenih ustanova

Zbog kvalitetnih usluga i niskih cena lečenja Beograd sve više predstavlja veoma poželjnu destinaciju na mapi svetskog medicinskog turizma.

Apartmani u blizini zdravstvenih ustanova

Statistički podaci poslednjih nekoliko godina ukazuju na porast broja posetilaca u našem glavnom gradu. Među posetiocima, što je i očekivano, najviše je turista iz regiona, kao i turista iz Grčke i Turske, ali i onih iz Rusije, Kine, pa čak i Japana. Turisti najčešće dolaze u posetu Beogradu radi upoznavanja sa znamenitostima grada i njegovom burnom istorijom, ali i radi uživanja u poznatom noćnom životu. Osim ovoga, turisti često biraju Beograd kao centralnu destinaciju iz koje se dalje upućuju u istraživanje Srbije, kao i susednih zemalja. Pažnju gostiju privlače i popularni muzički festivali, kao i brojne druge zabavne manifestacije zbog kojih se brojni Evropljani, ali i svetski putnici odlučuju za boravak u našem gradu.

Osim turizma, povoda za dolazak u Beograd ima dosta. Najčešće je to obavljanje posla, studije, poseta prijateljima i rodbini. Međutim, sve češći razlog dolaska u prestonicu Srbije i to iz svih delova naše zemlje, kao i iz inostranstva jesu zdravstvene usluge. Poznato je da u Beogradu živi i radi veliki broj poznatih i veoma stručnih lekara iz različitih oblasti medicine, dok su pri tom cene zdravstvenih usluga, veoma povoljne u odnosu na zemlje Evropske unije, kao i na SAD, Kanadu, Australiju i druge, u odnosu na Srbiju, daleke zemlje.

klinicki-centar_1000_667

U Beogradu postoji preko 60 zdravstvenih ustanova, a među njima su kliničko bolnički centri, specijalne bolnice, instituti, zavodi i domovi zdravlja. Pored navedenog, sve brojnije su privatne klinike i bolnice, poliklinike, laboratorije i lekarske ordinacije. Najistaknutije bolnice i klinike upošljavaju najbolje stručnjake, a opremljene su najsavremenijom opremom, pa je kvalitet pruženih usluga na zavidnom nivou.
Zdravstvene usluge koje se inostranim pacijentima u okviru zdravstvenog turizma najčešće pružaju jesu iz oblasti stomatologije, oftalmologije i estetske hirurgije. Osim zbog ovih oblasti medicine, pacijenti u Srbiju dolaze i zbog povoljnijih kardioloških intervencija, ortopedskih intervencija, poput ugradnje veštačkog kuka i kolena, ali i zbog specifičnih intervencija i tretmana po kojima je Beograd postao veoma popularna destinacija. Naime, zbog svetski poznatog tima lekara za genitalnu hirurgiju, Beograd je postao veoma tražena destinacija za intervencije promene pola. Srbija je na mapi zdravstvenog turizma takođe pozicionirana na veoma visokom nivou i na polju operativnih zahvata produžavanja ekstremiteta.

Zbog celokupnih troškova lečenja, koji bez obzira na niže beogradske cene, predstavljaju veliki izdatak i za inostranog pacijenta i njegovu porodicu, većina se prilikom organizacije boravka u Beogradu opredeljuje za boravak kod rodbine i prijatelja. Međutim, u poslednje vreme sve više pacijenata upravo se odlučuje za apartmanski smeštaj čime svojim boravkom nikoga od svojih bliskih i dragih osoba ne opterećuju, dok je sa druge strane cena boravka u apartmanu neuporedivo niža u odnosu na hotelski smeštaj. Takođe, velika prednost apartmanskog smeštaja jeste i mogućnost blizine potrebne medicinske ustanove, s obzirom da pacijenti mogu da izaberu baš onaj apartman koji se nalazi preko puta bolnice, ili ordinacije, čime se u potpunosti eliminišu troškovi prevoza u gradu (javni gradski transport, taxi), a da ne govorimo koliko ta blizina pozitivno utiče na oporavak i pacijentima generalno olakšava život.

apartmani-u-blizini-bolnica_1000_667

Tako na primer, ukoliko je potrebno da obavite neku od intervencija u oftalmološkoj klinici “Sveti Vid” možete da odsednete u apartmanu Lux,Bianco ili Private, koji se nalaze u strogom centru grada, a neposredeno pored ove renomirane klinike. U ovom apartmanu udobno mogu da se smestie i vama bliske osobe koje su doputovale sa vama da vam pomognu i budu uz vas, s obzirom da apartman ima mogućnost smeštaja do 4 osobe. Ukoliko ste planirali da određene medicinske intervencije, ili preglede obavite u klinici “Bel Medic”, apartman Voždovac nalazi se na pešačkoj udaljenosti od ovog medicinskog centra i s obzirom na svoju prostranost omogućava udoban smeštaj za čak pet osoba i sa mogućnošću korišćenja čak dva parking mesta. U slučaju da imate potrebe za uslugama GAK Narodni front, ili očekujete prinovu i želite da ste u svakom trenutku u blizini vama najdraže osobe u blizini ove poznate klinike nalazi se više udobnih apartmana, počev od najmanjih i najpovoljnijih poput apartmana Pink i Pleasure 2, pa do onih namenjenih većim porodicama kao što su apartmani Pleasure, Master i veliki salonac Odeon.

U svakom slučaju, ukoliko vam je potreban adekvatan smeštaj radi lečenja u jednoj od mnogobrojnih beogradskih zdravstvenih ustanova, informišite se na našem portalu, ili nas pozovite, a neko iz Novih apartmana svakako će vam pronaći odgovarajući smeštaj sa ciljem da se što brže oporavite i kvalitetno nastavite svoje normalne životne aktivnosti. 

Podeli sa prijateljima


processing...