Beograd u vreme kada se priroda budi

Konačno nam stiže baš to godišnje doba u kome se sve budi, a naš Beograd počinje da blista u svom punom sjaju!

Beograd u vreme kada se priroda budi

Proleće u glavnom gradu Srbije zaista je predivno doba godine. To je vreme kada dani postaju duži i topliji, a grad oživljava u bojama cveća i bujnom zelenilu. Proleće u Beogradu obično počinje u martu i traje do maja, mada ove godine svedočimo o nešto kasnijem početku omiljenog godišnjeg doba Beograđana.

Jedna od možda najboljih stvari koje se mogu raditi u Beogradu tokom proleća jeste šetnja kroz brojne gradske parkove. Najpoznatiji je naravno Kalemegdan, smešten u centru grada, sa svojom jedinstvenom arhitekturom i duhom prošlosti koji provejava svakim kutkom drevne tvrđave koja dominira lokacijom, predstavlja savršeno mesto za piknik, ili laganu, opuštajuću šetnju. Ostali parkovi koje svakako vrede posete su Tašmajdan, Topčider i Ada Ciganlija.

Beogradske pijace takođe su obavezna destinacija koju bi svaki posetilac Beograda u vreme proleća trebalo da poseti.to Najpoznatija je Kalenić pijaca, na kojoj u svakom trenutku možete pronaći bogat izbor sveže hrane, cveća, ali i ručno rađenih proizvoda. Kalenić pijaca često oživljava i tokom večeri, jer se na ovoj lokaciji često održavaju i sve popularniji “Farmers Market” manifestacije na kojoj brojni izlagači prodaju svoje rukotvorine i autentične proizvode.

U proleće, baš kao i priroda, oživljava i kulturna scena Beograda. Iako bogata tokom cele godine, dolaskom lepog vremena i prijatnih temperatura kulturna scena grada prosto dobija krila, pa se jedan za drugim nižu različiti događaji i festivali. Jedan od najpopularnijih je Beogradski festival igre, koji se održava u martu i aprilu i nudi predstave nekih od najboljih igrača i koreografa širom sveta.
U celini, proleće u Beogradu sjajno je vreme za uživanje u gradskim parkovima, otvorenim pijacama i kulturnim događajima, dok se istovremeno koriste blage temperature i prelepi pejzaži. Ukoliko želite da posetite prestonicu Srbije, po našem mišljenju proleće je idealno vreme za to. Priključite se Beograđanima, kao i brojnim veselim turistima i uživajte u sadržaju koji Beograd nesebično pruža.

Želeći da pomogne svojim gostima, sajt Novi Apartmani već duže vreme kroz svoje blog tekstove obrađuje različite teme u vezi sa Beogradom, pa tako svojim sadašnjim i budućim gostima približi brojne raznolike sadržaje i aktivnosti po kojima se Beograd ističe.

Ukoliko su odmor i relaksacija vaš primarni razlog posete Beogradu predlažemo vam da na našem sajtu, u sekciji Apartmani sa đakuzijem odaberete jedan od pravih “mini spa centara” u kome ćete provesti nezaboravne trenutke opuštanja nakon bogatog dnevnog (i večernjeg) programa koji će vam naš grad sa zadovoljstvom priuštiti.

Podeli sa prijateljima


processing...