Beogradska kupališta konačno su otvorena

Beograd je grad bogat mestima pored vode na kojima se može propisno rashladiti, opustiti i uživati u gastronomskim specijalitetima tokom vrelih letnjih dana.

Beogradska kupališta konačno su otvorena

Nakon dugog čekanja, dok su se u sred juna, dan za danom nizali pravi jesenji dani, na bazenima i Adi Ciganliji otvorena je letnja sezone 2023. a to se uskoro očekuje i na drugim omiljenim kupalištima širom Beograda.

Ovoga leta su svoje kapije prvo otvorili prestonički bazeni koji su, u skladu sa odlukom gradskih čelnika, besplatni za sve Beograđane koji će uz posedovanje specijalne kartice sve gradske javne bazene moži da koriste potpuno besplatno u periodu od 12 do 19 časova. U ostalim terminima, kao i za sve one koji nemaju, ili ne ispunjavaju uslove za karticu bazene, celodnevno koriščenje bazena naplaćivaće se u proseku oko 500,00 rsd za odrasle.

Tako će SRC „Milan Gale Muškatirović“, SC „Olimp“, SRC „Tašmajdan“, SC „Novi Beograd“, SC „Voždovac“, SC „Košutnjak“, kao i bazeni u Mladenovcu i Obrenovcu predstavljati fenomenalno utočište od vreline beogradskog asfalta u kome će ove godine Beograđani čak imati i mogućnost da uživaju u potpunosti besplatno.

Ovogodišnja letnja sezona kupanja na jezeru Ada Ciganlija počela je 23. juna kada su postavljene bove i kada su spasioci zauzeli mesta na osmatračnicama i vodenim skuterima širom jezera sa ciljem da kupanje na „beogradskom moru“ učine maksimalno bezbednim i prijatnim. Tu su naravno i i brojni kafići i restorani širom Ade koji su spremni da svojim posetiocima priušte savršenu uslugu i utisak kao da se nalaze baš na obali mora. Takoše, ne treba zaboraviti da je kvalitet jezerske vode izvanredan i da Ada Ciganlija nije slučajno vlasnik plave zastave koja je garant kvaliteta i vode i plaže.

Naravno da Beograd ima dve moćne reke koje pružaju brojna mesta za uživanje u letnjim danima. Neka od njih su opšte poznata i lako dostupna, poput Lida dok se do drugih stiže čamcima i brodićima što dodatno pojačava doživljaj. Ada Međica, Bela stena, Kupalište Ivanovo i Sprudovi neka su od njih, međutim ne treba zaboraviti da ove plaže u većini slučajeva nisu organizovane i da nemaju specijalizovane službe i spasioce, sa izuzetkom plaže Lido koja još uvek nije zvanično otvorena, ali do koje je Vojska Srbije, sada već tradicionalno, postavila pontonski most koji će na toj poziciji biti do kraja avgusta i koji će svim ljubiteljima ovog kupališta omogućiti da na vrlo jednostavan način stignu do njega.

Ukoliko planirate da tokom ovih letnjih dana posetite Beograd, svakako iskoristite priliku da uživate na obalama reka i jezera Beograda. Ukoliko ne želite, ne morate ni da se kupate, ali u tom slučaju prethodno na vreme odaberete neki od brojnih apartmana iz sekcije Apartmani sa Djakuzijem , gde se u potpunoj privatnosti privatnog spa centra možete rashladiti i opustiti po veoma popularnim cenama.

Podeli sa prijateljima


processing...