Beogradska sezona kupanja je konačno počela

Beograd nema more, ali zato ima brojna savršena mesta na kojima možete da se rashladite, družite i uživate u čarima vode i vodenim sportovima.

Beogradska sezona kupanja je konačno počela

Leto je konačno tu, a sa njim i one prave vrućine koje nas prosto mame da se bućnemo u nekom od obližnjih kupališta. Sve nas je upravo zbog toga obradovala vest da je širom Beograda i zvanično otvorena letnja sezona na kupalištima. Počev od Ada Ciganlije, preko brojnih prestoničkih kompleksa bazena, kao i uređenih rečnih plaža od sada, pa sve do kraja avgusta moguće je uživati u letu i osveženje pronaći u vodi. Novi Apartmani istražili su šta se ove godine dešava na brojnim prestoničkim kupalištima, kako bi domaćim i stranim gostima Beograda olakšali izbor i omogućili da pronađu pravo rešenje.

Na beogradskom moru Adi Ciganliji letnja sezona kupanja otpočela je krajem meseca juna kada su ujedno postale aktivne sve stanice sa spasiocima i kada su ponovo uspostavljene ambulante širom ovog popularnog jezera. Obale su takođe potpuno uređene i otvoreni su svi ugostiteljski i sportski objekti. Ne treba zaboraviti napomenuti da je i ove godine, po 11. put Ada Ciganlija ponosni nosilac plave zastave, međunarodnog garanta kvaliteta vode i čistoće plaže.

Počeli su sa radom i brojni prestonički kompleksi bazena. Svoja vrata otvorili su SRC “Milan Gale Muškatirović” na Dorćolu, SC ”Olimp” na Zvezdari, SC “Novi Beograd” (čuveni “11.april”), “Košutnjak”, “Voždovac” i nezaobilazni “Taš”. Na svim ovim bazenima biće organizovane i besplatne škole plivanja za školarce, dok će određenim danima za njih biti i besplatan ulaz uz đačku knjižicu.

Ne zaboravimo ni činjenicu da Beograd ima dve reke i da i veliki i moćni Dunav, ima šta da ponudi po pitanju letnje zabave u vodi. Zapravo, svi koji vole pravu reku doći će na neko od Dunavskih kupališta.

Jedno od najpopularnijih svakako je Lido. Ova plaža, posebno popularna kod Zemunaca, nalazi se na Ratnom ostrvu. Od Zemunskog keja do Lida vodi pontonski most koji je Vojska Srbije i ove godine tradicionalno postavila, pa tako omogućila brojnim sugrađanima, ali i gostima Beograda da uživaju u čarima velike Evropske reke i rashlade se tokom tropskih letnjih dana. Baš poput Ada Ciganlije, Lido predstavlja potpuno organizovanu plažu koja poseduje sve neophodne uslove za bezbedno uživanje u vodi i prirodi, poput pijaće vode, dezinfekcije, spasilačke službe i ambulante. Na desnoj obali Dunava, kod Pančeva nalazi se i Bela stena, a tu su i brojni sprudovi poznati onim pravim ljubiteljima Dunava.

Na drugoj velikoj reci Savi osveženje možete pronaći na Adi Međici, kao i Zabranu, ali u tom slučaju pripazite na bezbednost, kako svoju, tako i drugih, jer ova kupališta, iako solidno uređena i vrlo popularna, ne poseduju spasilačke službe i ambulante.

Ukoliko planirate da tokom ovih letnjih dana posetite Beograd, svakako iskoristite priliku da uživate na obalama reka i jezera Beograda. Pri tom, za svoj smeštaj odaberite jedan od mnogobrojnih apartmana iz sekcije Apartmani sa đakuzijem gde ujedno možete da se rashladite i opustite u luksuzu jednog privatnog spa centra po ceni najobičnije hotelske sobe.

Uživajte u letu i smeštajnim kapacitetima Novih apartmana! 

Podeli sa prijateljima


processing...