Higijena apartmana u eri pandemije COVID 19

Vanredno stanje je završeno, stidljivo se otvaraju granice, kreće avio saobraćaj i stvari se polako vraćaju u normalu, ali to ne znači da je sve gotovo.

Higijena apartmana u eri pandemije COVID 19

Vanredno stanje i masovna izolacija su iza nas. Proradio je međugradski i gradski javni transport, prestonički kafići i restorani otvorili su svoja vrata, a takođe i brojne radnje i tržni centri. Privreda se takođe užurbano vraća u period pre vanrednog stanja. To je slučaj i sa turizmom, privrednom granom koja je možda i najteže pogođena celokupnom globalnom situacijom. Agencije, hotelijeri i drugi turistički delatnici polako se spremaju za otvaranje letnje sezone i da se spasi što se spasti može. To je slučaj i sa turističkom granom kratkotrajnog izdavanja stanova, koja nakon dva meseca ponovo počinje da vlada interesovanje.

Upravo to je slučaj i sa portalom www.noviapartmani.com čiji su udobni, a često i veoma luksuzni smeštajni kapaciteti počeli da generišu interesovanje pre svega domaćih, ali i regionalnih turista koji, po svemu sudeći, u niskom startu iščekuju potpuno otvaranje granica, jer bez obzira na zabavu i zadovoljstvo, posao je taj koji je u prethodnom periodu najviše trpeo, a veći deo poslovnih aktivnosti obavlja se baš u Beogradu!

Zbog svega toga, ali i činjenice da ipak nije sve isto kao što je bilo pre pojave korona virusa, nije na odmet podsetiti sve naše goste, kao i vlasnike apartmana da je neophodno izmeniti dosadašnje navike i uvesti nova pravila i higijenske procedure zarad bezbednosti, kako gostiju, tako i turističkih radnika.

Ono što je sasvim sigurno jeste da svaki vlasnik treba da napravi detaljan plan o radu i izmeni dosadašnje navike, koje se odnose na prijem, ispraćaj gostiju i održavanje stanova. Zbog toga Novi apartmani preporučuju svojim saradnicima da se pridržavaju svih propisanih mera nadležnih regulatornih tela i zdravstvenih ustanova kako bi na najbolji mogući način zaštitili sebe i svoje goste. Obavezno održavanje distance apsolutni je prioritet, kao i nošenje zaštitne maske i rukavica.

Kada je reč o održavanju stanova i apartmana, dezinfekcija i pravilno čišćenje prostorija više je nego obavezno. Za to se mogu koristiti sva dostupna dezinfekciona sredstva sa kojim se smeštaj obavezno mora tretirati pre svakog dolaska i odlaska gosta iz apartmana. Za vreme boravka gosta, ukoliko usluga dnevnog čišćenja nije uračunata u cenu, predlaže se da vlasnik svojim gostima unapred obezbedi dovoljnu količinu dezinfekcionih sredstava kako bi gosti sami mogli da vode računa o čišćenju stana i higijeni.

Na kraju, ali ne manje važno, Novi Apartmani preporučuju da se gostima ostave kontakt telefoni svih nadležnih službi u vezi sa korona virusom, a ukoliko dođe do ponovne primene eventualnih vanrednih mera poput zabrane javnih okupljanja, skraćivanja radnog vremena prodavnica, kao i ponovnog uvođenja policijskog časa vlasnici stanova neodložno moraju da obaveste svoje goste.
Korana, ili ne, život mora da nastavi dalje. ponašajmo se odgovorno i budimo sigurni da će ovo sve jednoga dana sasvim sigurno biti iza nas!

Ukoliko vam je potreban udoban, luksuzno opremljen smeštaj u najatraktivnijim delovima Beograda posetite web stranice Novih Apartmana gde ćete ga pronaći po najpovoljnijoj ceni. 

Podeli sa prijateljima


processing...