Idealne lokacije za smeštaj u Beogradu

Novi apartmani, jedni od lidera u kratkoročnom izdavanju stanova u Beogradu, napravili su listu TOP 10 BEOGRADSKIH LOKACIJA ZA TURISTIČKI SMJEŠTAJ.

Idealne lokacije za smeštaj u Beogradu

Planirate da po prvi put posetite prestonicu Srbije i pitate se u kom delu Beograda da potražite smeštaj?

Na ovo pitanje nekada je bilo lako odgovoriti. Ranije se savetovalo da se u zavisnosti od raspoloživog budžeta odabere neki od prestoničkih hotela lociran u centru. Centar grada tada je bio administrativno poslovno središte i rezervisan skoro sva popularna dešavanja i manifestacije koje su interesantne turistima i posetiocima srpske prestonice.

Međutim, u poslednjih 20 godina Beograd se užurbano razvijao pa su se desile brojne promene. Tako se poslovno središte skoro u potpunosti pomerilo iz centra ka opštini Novi Beograd, dok su se kulturno-zabavni sadržaji raširili bukvalno po svim krajevima prestonice. Tako je sada moguće da vrhunska dešavanja doživite ne samo u strogom centru, već i na Novom Beogradu, Košutnjaku, Voždovcu, pa sve do Avale i Kosmaja. Jednostavno, svaki kraj i skoro svaka beogradska opština dobili su svoje atrakcije.

Takođe, što se smeštaja tiče, nekada je većina smeštajnih kapaciteta grada bila locirana upravo u centralnim gradskim opštinama, s obzirom da je većina hotela upravo tamo i bila smeštena. Danas, nakon pojave specijalizovanih web portala i aplikacija, smeštaj je moguće pronaći gotovo svuda.

Novi apartmani, jedni od lidera kratkoročnih izdavanja apartmanskog smeštaja u Beogradu u želji da pomognu svim posetiocima da lakše odaberu lokaciju koja će predstavljati idealnu bazu prilikom njihovog boravka u prestonici Srbije kreirali su listu TOP 10 BEOGRADSKIH LOKCIJA ZA SMEŠTAJ TURISTA.

Jedna od popularnijih lokacija u poslednje vreme svakako je A blok , mikrolokacija smeštena na Novom Beogradu koja se nalazi u poslovnom središtu Beograda i kao takva često predstavlja prvi izbor za brojne goste koji u Beograd dolaze zbog poslovnih obaveza.

Naravno, kako to obično biva, u ovom “distriktu” nalaze se i poznati prestonički restorani koji će pružiti idealan ambijent ne samo za poslovne ručkove i večere, već i za sjajna neobavezna druženja.

Lokacija jako slična prethodno navedenoj svakako je čuveni Belvil , naselje prvobitno sagrađeno za potrebe Univerzijade, a danas predstavlja trgovinsko-poslovni centar u čijem centru se nalazi jedan od prvih savremenih beogradskih Mall-ova – Delta City. U ovoj četvrti nalaze se savremeni i moderno uređeni apartmani koji će pružiti mirnu oazu svim “poslovnjacima” i omogućiti im da budu u neposrednoj blizini ne samo poslovnih, već i brojnih zabavnih sadržaja u neposrednoj blizini Belivila. Naravno, odlična konekcija ovog naselja sa skoro svim delovima Beograda dodatno predstavlja benefit za sve posetioce, bez obzira na interesovanja i stil življenja.

glory 7

Generalno govoreći, zbog toga što predstavlja poslovno središte koje je veoma dobro povezano sa centrom, ali i sa skoro svim drugim opštinama, Novi Beograd predstavlja odličan izbor gde god da se apartman nalazio. Takođe, ovoj Beogradskoj opštini ne nedostaje ni zabavni sadržaj po čemu je Beograd nadaleko poznat. Naime, upravo na novobeogradskoj strani Dunava i Save nalaze se usidreni čuveni splavovi koji su možda i najviše doprineli da Beograd ponese laskavu titulu prestonice zabave ovog dela Evrope.

Kada govorimo o idealnim lokacijama u Beogradu nikako ne možemo, a da ne spomenemo Vračar koji se poslednju deceniju etablirao kao jedna od omiljenih lokacija urbane populacije koja uživa u vrhunskim ugostiteljskim objektima i druženju do kasnih sati. To će upravo voleti i brojni gosti Beograda koji će vračarske restorane i kafiće sa pravom uporediti sa onima u Barseloni, Njujorku i Parizu.

Baš kao nekada, tako i danas strogi centar Beograda privlači brojne turiste i posetioce, a pogotovo one koji u srpsku prestonicu dolaze po prvi put. Razlog za to svakako su brojni sadržaji, a pre svega važni istorijski objekti i spomenici, svedoci burne istorije Beograda. Tu su naravno i brojni kulturni sadržaji poput muzeja i galerija sa neprocenljivim zbirkama marljivo generacijama pažljivo sakupljanim, ali tu je i zaista bogat zabavni sadržaj koji će prijati svakome.

Odlična lokacija za smeštaj u Beogradu svakako je i Slavija, centralni deo Beograda poznat pre svega po čuvenom kružnom toku koji oduvek predstavlja noćnu moru skoro svakom vozaču koji po prvi put prolazi kroz njega. Međutim, Slaviju karakteriše i to da se nalazi na pola puta od Trga republike i čuvenog Vračarskog platoa, dok se u njenoj neposrednoj blizini nalaze i najvažnije administrativne i zdravstvene ustanove u zemlji.

Iz sličnih razloga kao što je to slučaj sa Slavijom, Savski venac takođe predstavlja mudro odabranu lokaciju za sve one koji u Beograd dolaze radi obavljanja različitih administrativnih poslova, ali i zbog medicinskih razloga. Ukoliko se za beogradsku “bazu” odabere jedan od brojnih apartmana na ovoj lokaciji u neposrednoj blizini biće vam i mesta na kojima ćete se opustiti i uživati u dobrom društvu, dok je konekcija sa ostalim krajevima grada izvanredna.

Baš kao i Vračar, Dorćol je kraj Beograda koji privlači urbanu populaciju željnu provoda. Ovaj put, nisu u pitanju samo brojni kafići i restorani, već i klubovi u kojima se održavaju fenomenalne žurke. Bez obzira da li ste fan elektronske muzike, ili pravog gitarskog zvuka, sigurni smo da ćete svako veče pronaći nešto što će vam upotpuniti veče i omogućiti da kažete da ste doživeli taj čuveni Beogradski noćni život.

beograd-centar-apartman-secret

Odlična konekcija sa svim krajevima grada, kao i urbani stil kojim ova beogradska opština odiše predstavljaju samo neke od razloga zbog kojih je Zvezdara sve češće jedan od prvih izbora posetilaca Beograda. Za sve ljubitelje pozorišta ova beogradska opština svakako će pobuditi interesovanje, jer je upravo ona dom čuvenog Zvezdara teatra, ustanove kulture koja nam je iznedrila brojne doajene glumišta, ne samo Srbije, već i cele nekadašnje Jugoslavije.

Na kraju, ne možemo da ne izdvojimo Beograd na vodi, lokaciju koja predstavlja grad u gradu. Ovaj projekat pratile su brojne kontroverze, međutim, nikako mu se ne može osporiti izuzetnost, ali i vrlo bogat sadržaj koji se prostire sve od Beogradskog sajma, pa do Brankovog mosta. Bez obzira na životni stil i interesovanja, svaki posetilac Beograda pronaći će šta odgovara njegovom senzibilitetu, dok će po povratku u svoj luksuzni apartman uživati u jedinstvenom pogledu koji pruža jednu sasvim novu perspektivu “belog grada”.

Bez obzira da li odaberete jednu od navedenih lokacija, ili ćete se na kraju opredeliti za neku od brojnih drugih beogradskih naselja i opština, sigurni smo da ćete prestonicu Srbije pamtiti po neverovatnim uspomenama, zbog kojih ćete se iznova i iznova uvek Beogradu vraćati. 

Podeli sa prijateljima


processing...