Nova godina je prilika za sumiranje rezultata

Nakon dosta truda i materijalnih ulaganja došlo je vreme da se sumiraju rezultati u vezi popularnosti Beograda kao TOP Evropske destinacije za doček nove godine.

Nova godina je prilika za sumiranje rezultata

Novogodišnji praznici se privode kraju. Dočekali smo sve Nove godine, prošla su i oba Božića, a jedino bogata rasveta i još uvek prisutan novogodišnji sadržaj na ulicama i trgovima podsećaju nas da je Beograd bio jedna od najinteresantnijih destinacija za doček Nove godine u ovom delu Evrope.

S obzirom na uložena sredstva i enormni trud, bilo je interesantno saznati neke detalje u vezi posećenosti srpske prestonice od strane inostranih turista za vreme novogodišnjih praznika.

Zvaničnici Beograda izvestil su javnost da je tokom praznika Beograd posetilo oko 130.000 stranih turista, dok je inkasirano između 24 i 30 miliona evra. Po ovim, za sada preliminarnim, podacima, Beograd je zabeležio 20% veću posetu inostranih gostiju nego prošle godine što predstavlja impresivan podatak i dobar pokazatelj da je bogat i kvalitetan sadržaj, uz tradicionalnu gostoljubivost odličan recept za što bolje pozicioniranje grada na svetskoj turističkoj mapi.

Pored sada već tradicionalnih gostiju iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Makedonije, ove godine je zabeležena velika posećenost i od strane turista iz susedne Bugarske. Pored njih, u jednom periodu najviše je bilo Turaka, pa zatim Grka, Italijana, Izraelaca, Rusa, Kineza, kao i mnogih drugih turista koji u Beograd nisu došli sa organizovanom grupom.
Zbog ovolikog broja stranih turista, najposećenije lokacije u gradu poput Knez Mihajlove, Kalemegdana i Skadarlije bile su prepune razdraganih turista sa svih meridijana, kao i žamora koji se orio do kasno u noć.

Sudeći po pozitivnim komentarima gostiju koji se mahom odnose na fantastičan zabavni sadržaj i provod u novogodišnjoj noći, veliki broj turista, pogotovo mlađe populacije, ponovo će posetiti Beograd i to ne samo za vreme novogodišnjih praznika, već i u drugim periodima u godini.

Radi boljeg prilagođavanja svoje ponude, kao i povećanja kvaliteta usluge Novi apartmani su takođe sumirali svoje rezultate u novogodišnjoj noći i periodu nakon dočeka. Visoka popunjenost bila je svakako očekivana, ali smo zapazili da je u udarnom periodu postojala veća potražnja za određenim tipovima apartmana. Tako su smeštaji iz rubrika APARTMANI SA ĐAKUZIJEM, STROGI CENTAR i VRAČAR bili veoma traženi i skoko 100% popunjeni, stoga je jedna od naših primarnih novogodišnjih odluka povećanje kapaciteta upravo na ovim lokacijama. 

Podeli sa prijateljima


processing...