Teniski spektakl ponovo u Beogradu

Regionalni revijalni teniski turnir Adria Tour održaće se od 13. juna do 5. jula 2020. godine na više lokacija, a iza svega stoji svetski No. 1 Novak Đoković.

Teniski spektakl ponovo u Beogradu

Na ovim prostorima tenis je, uz fudbal i košarku, sigurno jedan od najpopularnijih sportova i to naročito tokom poslednje decenije. Međutim, dok je čitav svet praktično stajao zbog još uvek nezavršene pandemije virusa Covid 19, kao i svi ostali sportovi i tenis je doživeo pauzu od nekoliko meseci.

Očigledno, ali i na radost svih nas, svetski broj jedan i jedan od najboljih tenisera svih vremena, Novak Đoković, odlučio je da sprovede svoju ideju o organizaciji jednog revijalnog turnira na kome će se pojaviti neka od najvećih imena svetskog tenisa. Iskoristio je svoj značaj i uticaj u svetu belog sporta i organizovao ovaj regionalni turnir koji će se sasvim sigurno održati u Srbiji i Hrvatskoj, a vrlo verovatno i u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i na svim lokacijama će se upravo Đoković pojaviti kao učesnik i kao domaćin. Neke logističke i infrastrukturne pripreme su još uvek u toku i zbog toga nisu u potpunosti potvrđene sve lokacije i učesnici, ali po svemu sudeći turnir će biti održan kao što je najavljeno u periodu od 13. juna do 5. jula ove godine. Pored Beograda, planirano je da se mečevi ovog revijalnog turnira odigravaju i u Zadru, a potom u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini gde lokacije još uvek nisu precizno utvrđene, kao ni tačni datumi odigravanja.

Što se samog tenisa tiče, ono što je do sada utvrđeno jeste da će se igrati na šljaci i da će setovi biti skraćeni na 4 gema, a sve ostale pojedinosti biće definisane u damina koji slede.

dominik-tim-novak-djokovic

Što se igrača tiče osim svetskog broja svoje učešće za sada su potvrdili i Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Aleksandar Saša Zverev, Marin Ćilić i Borna Ćorić. Postojala je mogućnost učešća i Miloša Raonića, međutim, zbog čitave situacije logistika bi predstavljala izazov pa je Miloš ipak odlučio da ostane na severnoameričkom kontinentu. Otvorena je mogućnost za učestvovanje još nekih regionalnih i svetskih teniskih zvezda, ali će se to saznati u danima koji su pred nama.

Zbog tekuće pandemije, moguće je da mečevi neće imati punu posećenost publike uživo, zbog važećih regulativa koji u zemljama domaćinim važe usled aktuelne pandemije. Ipak veliko interesovanje za ovaj turnir postoji, a takmičenju se raduju i igrači i ljubitelji tenisa. Iako je situacija drugačija nego inače, učesnici najavljuju borbu i posvećenost kakvu publika i očekuje.

Bitno je naglasiti i činjenicu da je najavljeni turnir humanitarnog karaktera te da će se sav novac prikupljen na turniru preusmeriti različitim humanitarnim organizacijama i projektima, po izboru samih tenisera koji učestvuju.

Što se Beograda tiče, turnir će početi 13. juna na terenima teniskog centra Novak na Dorćolu i nadamo se da će situacija i regulativa dozvoliti prisustvo određenog broja gledalaca i publike pored terena. U svakom slučaju, ovo je zaista idealan povod da posetite Beograd i da na odgovoran način uživate u njegovim čarima, a nadamo se i čarima belog sporta koje će nam priuštiti vrhunski igrači. Zbog toga, vi za svaki slučaj obezbedite smeštaj na Dorćolu kako bi ste bili u blizini ovog velikog sportskog dešavanja. Zato što pre posetite www.noviapartmani.com i u sekciji DORĆOL pronađite apartman po vašoj meri. 

Podeli sa prijateljima


processing...