Terensko jahanje konja u Beogradu

Doživite osećaj jedinstva sa prirodom na zaista poseban način u društvu konja, plemenitih životinja koje će vašu ljubav uvek prepoznati i duplo je nagraditi.

Terensko jahanje konja u Beogradu

Za ljubitelje prirode je veoma interesantno da se širom Srbije često mogu pronaći konjički klubovi i škole jahanja namenjeni svima onima koji imaju mnogo, malo ili nimalo iskustva u jahanju konja, a željni su da trenutke provedene u druženju sa ovim životinjama dožive na poseban i neponovljiv način. Osećaj slobode i jedinstva sa prirodom uz neprocenjivo upoznavanje ovih plemenitih životinja kao i sticanje jahačkih veština može se proživeti za samo nekoliko sati. Terensko jahanje konja je veoma popularno i to kao rekreativni sport, ali i način da se veoma efikasno savlada stres i prevaziđe pritisak svakodnevnog života. Jahanje konja nesumnjivo ima terapeutsko dejstvo koje blagotvorno utiče na mnogobrojne tegobe i pozitivno deluje na zdravlje i na opšte stanje organizma. Pored toga, poznato je da ove velike, snažne i moćne životinje ljudima ulivaju osećaj sreće, zadovoljstva i stvaraju nesumnjivu potrebu da im se ponovo vraćamo.

U blizini Beograda na više atraktivnih lokacija mogu se pronaći konjički klubovi koji pružaju uslugu terenskog jahanja konja i to za više ili manje iskusne jahače, kao i šetnje na konjima za one bez iskustva ali i za decu. Vodiči veoma dobro poznaju staze koje se obilaze, te oni obavezno prate jahače na svim turama. Ture mogu biti kraće i duže i biraju se u zavisnosti od spremnosti jahača, dok su konji po pravilu dobro izdresirani i druželjubivi.

196405385

Nadomak Beograda, u podnožju predivnog Kosmaja nalazi se „zemlja konja“ u kojoj ćete sigurno uspeti da se iz užurbanosti grada za kratko vreme sklonite i otisnete u pravi raj. Iako se možda do sada niste susreli sa jahanjem, domaćini će vam obezbediti kratku obuku i povesti vas na staze sasvim prikladne vašoj spremi.
Na obodima Bojčinske šume , u blizini reke Save pored ostalih zanimljivosti koje vredi posetiti u ovom kraju postoji i konjički klub nazvan kao i sama šuma. Ovaj klub organizuje razne aktivnosti koje uključuju konje, kao što su terensko jahanje, šetnje na konju, vožnje fijakerom ali i druge aktivnosti za decu i odrasle. Uživanje u konjima namenjeno je svima koji to žele, kao i različiti programi iz njihove škole jahanja.
U ovoj priči naravno nezaobilazna je i lepota Fruške gore. Ovo predivno mesto namenjeno je deci, mladima i odraslima i obuhvata terensko jahanje, školu jahanja kao i letnji kamp. Interesantan naziv ovog mesta je Šumska štala.

Ukoliko niste u mogućnosti da odete van grada, onda ćete svoje vreme i želju za jahanjem lako ispuniti u samom srcu Beograda. Hipodrom je nezaobilazno mesto svakog ljubitelja konja i konjičkog sporta. Nalazi se u podnožju Banovog brda, u blizini Ade Ciganlije. Mnogi na ovom mestu pronalaze utočište prirode i neophodnu dnevnu dozu mira. Ukoliko ste zainteresovani za rekreativno jahanje ili želite da uzmete časove jahanja ili da upišete školu jahanja za sebe ili svoje dete ovde ćete pronaći sve što vam je potrebno. Konjički klub organizuje ture na najlepšim lokacijama grada koje će biti ponovo i drugačije proživljene na leđima i u društvu ovih gracioznih životinja.

KK-Arandjelovac-konji-1024x768

Ukoliko ste se pronašli u ovom tekstu, prilikom sledeće posete prestonici Srbije ovo jedinstveno iskustvo jednostavno morate da doživite. Pre toga, na našoj internet stranici izaberite svoj idealni smeštaj u Beogradu i isplanirajte da barem jedan dan posetite ovoj aktivnosti i uživate u prirodi i svežem vazduhu u druženje sa plemenitim životinjama, kao i ljudima sa kojima delite ljubavi prema konjima i prirodi. 

Podeli sa prijateljima


processing...