Top 10 beogradskih apartmana

Napravili smo listu Top 10 apartmana iz ponude sajta Novi apartmani koji zbog svojih kvaliteta zavređuju da ih svakako uzmete u razmatranje.

Top 10 beogradskih apartmana

Svi oni koji su pokušali da sastave neku “top 10” listu (a svako je barem jednom to pokušao), poput “Deset najboljih filmova svih vremena”, “Deset jela koje najviše volim”… Ili neku od brojnih lista o trivijalnim, opšte poznatim činjenicama i pojmovima svojstvenim upravo vama za koje prosto očekujete da ćete za sekund da izrecitujete, zna o čemu govorim! Zadržimo se na banalnom primeru liste “Top 10 filmova”. Naime, pre nego što otpočnete sa sastavljanjem liste, prvo što vam kroz glavu prođe jeste ”Hmm, ništa lakše, za čas ću to da sastavim!”. Zatim počinjete i odmah navodite neki opšte poznati kliše, poput prvog dela kultne trilogije “Kum”, koji će većina hetero muškaraca stasalih u osamdesetim i burnim devedesetim godinama odmah “ispaliti” iz glave. Naravno, odmah zatim sledi i nezaobilazni “Scar Face”, s obzirom da će vas Al Paćinova nezaboravna uloga Majkla Korleonea podsvesno dovesti i do tog opšte poznatog naslova u kome dotični glumac takođe igra glavnu ulogu. Setićete se vrlo lako i trećeg filma na toj “jednostavnoj” listi, ali kod četvrtog će već početi problemi – dvoumljenja, unutrašnje borbe i monolozi “što ja bre gubim vreme na ove gluposti!” tipa. Onda, pomalo nervozno uzimate telefon u svoje ruke i krećete da guglate i po IMDB-u tražite različite naslove i glumce kako bi ste se na što lakši način odlučili za tih famoznih deset naslova, bez redosleda i hijerarhije, jer to bi tek bio sizifov posao…. na kraju, imaćete svoju listu od deset filmova, listu koja će se prostirati na više stranica prepunih škrabotina, prežvrkanih imena glumaca i naslova, sa ponegde zaokruženim imenom tog kultnog filma. Da, to će biti vaša lista deset najboljih filmova svih vremena, prava slika i prilika tog “lakog” zadatka.

Slažem se, ovo je bio malo duži uvod… ali jedino ovakav uvod adekvatno opisuje pakao koji sam prošao radeći na lsiti TOP 10 APARTMANA u ponudi sajta noviapartmani.com. Kao i za vas, kada ste radili listu svojih deset omiljenih filmova, tako je i za mene lista deset najboljih apartmana koju svakodnevno uređujem i dopunjavam bila trivijalnost, petominutni posao koji ću usput uraditi levom rukom ( a dešnjak sam). Eh, kakvu sam početničku grešku napravio…. Zbog toga sam batalio rangiranje, već sam nastavio sa selekcijom deset apartmana koji se barem po jednom kriterijumu izdvajaju iz velike baze sajta.

Poput primera iz uvoda i filma Kum, prvo što mi je palo na pamet jeste apartman Hedonist, logičan prvi izbor svakoga, imajući u vidu da pored hidromasažne kade, parnog kupatila, saune, i aroma tuša njegovi gosti mogu da računaju na, ni manje, ni više, SOPSTVENI BAZEN u koji direktno, iz king size kreveta, mogu da uskoče i zaplivaju. “Dobro, to i nije tako teško”, pomislio sam, ali sam u tom trenutku smeo sa uma činjenicu da sam naveo najluksuzniji apartman, najverovatnije u celom gradu (a i šire), čija je cena direktno srazmerna njegovoj ponudi. Bez obzira na to zadovoljno sam rekao u sebi “Idemo na drugi apartman”.

beograd-strogi-centar-apartman-alonso-1-290_featured_default

Kao logičan izbor nametnuo mi se apartman Alonso. Naime, u pitanju je smeštaj u strogom centru grada koji je upravo u potpunosti obnovljen, a u tom postupku su korišćeni samo najkvalitetniji materijali i najpoznatiji brendovi. Pri tom, svi detalji su decentni i u apartman ugrađeni sa velikom dozom ljubavi i ukusa, a sa ciljem nesmetanog uživanja za sve one koji u narednim godinama budu boravili u njemu.

Sledeći apartman, treći po redu, na mojoj top 10 listi jeste apartman Kristal Spa, smešten na Vračaru, karakterističan po tome što pod svojim krovom, pored omanjeg spa centra krije i dve spavaće sobe, luksuzno opremljene kao i ceo objekat, a što predstavlja kuriozitet u beogradskoj ponudi apartmana, jer slične konfiguracije najčešće nemaju odvojenu spavaću sobu, a kamoli dve odvojene spavaće sobe.
I tako sam došao do svog četvrtog apartmana kada su stvari polako krenule da se komplikuju. Ipak, setio sam se fantastičnog apartmana Happiness, modernog smeštaja u novosagrađenoj luksuznoj zgradi u srcu beogradske opštine Vračar. Vrhunski materijali i decentni luksuz na svakom koraku smeštaju ovaj apartman na moju listu sasvim opravdano. Ukoliko dodamo parking i garažno mesto, kao i mogućnost smeštaja porodice sa bebom, ovaj apartman zaista predstavlja idealan izbor. Tako sam svoju listu proširo. Ali, daleko je kraj.

Posle dosta razmišljanja, rešio sam da prilikom pretrage po bazi sajta lagano pređem na drugu stranu reke kada sam se i setio čuvenog apartmana Arena. Ovaj smeštaj lociran u poslovnom središtu Beograda, podjednako blizu strogom centru grada, kao i aerodromu, predstavlja fantastičan izbor za sve poslovne putnike. S obzirom na dupleks konfiguraciju, ovaj stan svojim gostima pruža veliku udobnost, s obzirom da je spavaća zona smeštena na spratu. Čitav apartman uređen je sa ukusom i opremljen je detaljima koji, poput kamina, zaista doprinose ekskluzivnosti ovog smeštaja. U istoj zgradi gosti mogu da računaju na odvojenu garažu sa dva garažna mesta što im dodatno olakšava boravak i doprinosi ugođaju i udobnosti.

Svaki od ovih pet apartmana ima barem jednu očitu odliku koja ga na prvi pogled izdvaja od ostalih apartmana u ponudu Novih apartmana. A šta sada? Kako da od tolikog broja apartmana koji su svi do jednog fantastično uređeni, slični po lokaciji i konfiguraciji da izdvojim još pet? Nakon dugog razmišljanja odlučio sam se za apartman “Gentleman”. Ovaj tek renovirani smeštaj lociran u strogom centru grada svojim savremenim enterijerom i modernim detaljima predstavlja fantastičan izbor za goste Beograda. Ukoliko se uzme i krajnje prihvatljiva cena, ovaj apartman zaista predstavlja “best buy” smeštaj Novih apartmana čime sasvim zasluženo biva “zacementiran” na top 10 listi.

Tako sam došao do sedmog apartmana na mojoj listi. U pitanju je Ruski car, smeštaj koji svojom lokacijom, luksuznim uređenjem, modernim i ekskluzivnim detaljima bezrezervno zaslužuje mesto na ovoj lisit. Ovaj apartman u Knez Mihajlovoj predstavlja idealan izbor kako za poslovne putnike, tako i za one goste koji žele eskluzivan smeštaj u pešačkoj zoni Beograda. S obzirom da je u pitanju pešačka zona, ovaj apartman ne poseduje svoj parking, ali se u njegovoj neposrednoj blizini nalazi javna garaža gde gosti mogu da parkiraju svoja vozila.

Tragajući za sledećim stanom, osmim po redu na mojoj listi, ponovo sam odlučio da pogledam deo baze rezervisan za novobeogradske apartmane. Tako sam došao do apartmana Domino, smeštaja koji je opravdano najtraženiji SPA apartman na sajtu noviapartmani.com.
U “open space” konfiguraciji ovaj smeštaj svojim gostima pruža nezaboravne trenutke opuštanja i uživanja u čarima saune i hidromasažne kade. Apartman je moderno opremljen i omogućava komforan smeštaj za maksimalno 4 osobe, s tim što je moje iskreno mišljenje da u jedan ovakav apartman treba otići sa samo još jednom osobom – onom, voljenom!

beograd-strogi-centar-apartman-kasina-0-787_featured_default

Pretposlednji apartman na mojoj listi jeste apartman Kasina, smeštaj koji se nalazi u najstrožem centru Beograda, veoma lepo opremljen i pruža mogućnost komfornog smeštaja do četiri odrasle osobe uz mogućnost korišćenja pripadajućeg garažnog mesta.

I na kraju, deseti (ali nikako manje vredan) na mojoj lisiti 10 najboljih beogadskih apartmana našao se apartman Lila Lux. Ovaj dvosobni apartman kome samo ime nagoveštava dominirajuću boju u enterijeru, nalazi se na Vračaru i predstavlja veoma povoljan način udobnog smeštaja u Beogradu. Apartman nudi komforan smeštaj za četiri odrasle osobe koje će moći da uživaju u modernim detaljima i tehnici koja je na raspolaganju svm gostima. Fantastičan odnos cene i kvaliteta zasluža je za plasman ovog apartmana na ovu čuvenu listu.

Bez obzira na moj trud, frustracije i brojne sate provedene u pretrazi sajta, preporučujem da, pored ovih deset, svakako pogledate i druge apartmane u bazi našeg sajta. Možda se desi da pronađete apartman koji vam po svim kriterijumima odgovara, a meni je promakao. Srećno! 

Podeli sa prijateljima


processing...