Vaši ljubimci kao gosti apartmana

Bez obzira na moderne tendencije u svetu, kućni ljubimci najčešće ne predstavljaju rado viđene goste u beogradskim hotelima, hostelima i apartmanima.

Vaši ljubimci kao gosti apartmana

Mnogi ljubitelji životinja nemaju razumevanje za pitanje većine srpskih hotelijera i vlasnika apartmana, ali činjenice kao što su buka, fiziološke potrebe, ili jednostavno navike domaćih životinja koje se veoma često negativno odražavaju na nameštaj i drugi mobilijar apartmana jednostavno opravdavaju ponekad i veoma čvrste stavove vlasnika i upravnika smeštajnih kapaciteta.

Što se tiče hotela, oni veoma često imaju specijalizovane delove zgrade adekvatno opremljene za prihvat skoro svih vrsta kućnih ljubimaca, međutim sa apartmanima je ipak nešto drugačija priča. Naime, vlasnici apartmana su najčešće veoma mnogo privatnog i teško zarađenog novca uložili u opremanje stana male kvadrature. Time je postignuto da enterijer veoma često bude obilato opremljen vrhunskim i skupocenim detaljima, poput komadnog nameštaja, skupih dušeka, ali i tepiha koji dolaskom naših četvoronožnih i krznatih prijatelja mogu da budu nepovratno uništeni. Nisu oni krivi, jer oni ne prave razliku između nekog dizajnerskog nameštaja i jeftine imitacije. Oni će sa podjednakim zadovoljstvom gricnuti i jedno i drugo. Međutim, ukoliko za svojeg ljubimca imate zlatne ribice, sigurni smo da one, dokle god se nalaze u vodonepropusnoj posudi, neće predstavljati baš nikakav problem za vlasnika. Šta više, u nekim našim apartmanima, ribice će vas ljubazno dočekati i za sve vreme vašeg boravka, brčkajući se u velikom i sa ukusom ukrašenom akvarijumu, praviti veoma prijatnu atmosferu.

Što se tiče apartmana u našoj ponudi, pitanje dovođenja kućnih ljubimaca najčešće se rešava međusobnim dogovorom na relaciji gost-vlasnik. Praksa je pokazala da vlasnici koji inače imaju kućnog ljubimca, nakon kraće procene, kako argumenata gosta, tako i vrste kućnog ljubimca, najčešće pristanu da ugoste i četvoronožnog turistu, ali baš zbog toga savetujemo da se, ukoliko planirate putovanje sa vašim četvoronožnim prijateljem, prethodno detaljno informišete da li sa sobom možete povesti i njega. 

Podeli sa prijateljima


processing...