Beograd za decu

Svojim raznovrsnim i bogatim sadržajem Beograd će svakome ponuditi zabavni sadržaj, pa tako i našim najmlađim putnicima, koji će uživati u brojnim atrakcijama.

Beograd za decu

U Beogradu, gradu punom kontradiktornosti, nesvakidašnjih prizora, gde lepo i ružno stoje jedno pored drugog kao najsrećniji par, jedna stvar je konstantna. Čim se pojave prvi sunčevi zraci i grad bude okupan lepim vremenom, dečija graja, vriska i smeh postaju sve prisutni.

Beograđani obožavaju da svoje vreme provode napolju sa decom. Zbog toga u gradu ima mnogo mikro lokacija gde deca dolaze sa svojim roditeljima, bakama i dekama da provedu vreme. U nekim posebnim prilikama, deca se odvode u Zoološki vrt, ili u muzeje na primer. Češće, deca samo jurcaju, veru se i kikoću po parkovima, igralištima, izletištima, ili u takozvanim „pampers“ kafićima. Da.. činjenica je, svi volimo da budemo napolju, a na sreću, Beograd ima veoma mnogo a sa novim klimatskim promenama i sve više sunčanih i toplih dana.

Na primer, nekada je Ada Ciganlija predstavljala izletište namenjeno letnjem periodu i deci koja su na školskom raspustu. Sada se i jedna i druga obala jezera za tili čas napune čak i u zimskim mesecima, kada su topli ili sunčani vikendi, ili sa prvim znacima proleća.

Konobari u kafićima obično imaju problem da usluže sve te goste kojima se čini da je sunce udahnulo neki optimizam i ozbiljnu dozu adrenalina. Deca obožavaju da voze trotinete, rolere, bicikle, igraju lopte, ili samo bacaju kamenčiće u vodu. Njihova igra sa psima na plaži na primer, melem je za svačije oči i dušu. Mnogi vlasnici kafića su se dosetili, pa su postavili tobogane, ljuljaške i bazene sa peskom, tako da roditelji mogu da uživaju uz kafu i piće dok se deca neumorno igraju okružena uvek nekim novim drugarima i energijom. Ovakvih mesta u gradu je zaista mnogo. Pored Ade tu su Košutnjak i Topčider, Tašmajdan, zatim Ušće, Zemunski kej ili Savski nasip.

street-3293556_1280

Ukoliko pak u Beograd dolazite planski i želite da osmislite vreme tako da sa decom obiđete znamenitosti grada koje su i njima namenjene Novi Apartmani predlažu par popularnih destinacija gde će se mališani zabaviti, a ujedno i naučiti nešto novo.

Za ukupan užitak i odličan provod cele porodice na prvom mestu svakako izdvajamo Zoološki vrt. Ovo je mesto gde deca mogu da vide najrazličitije intrigante životinje iz divljine, od ptica i zmija do belih lavova i medveda, kao i da ih nahrane, ili pomaze u posebnom delu nazvanom Bebi zoo vrt. Ono što je veoma zanimljivo je da je sam Zoološki vrt zapravo deo Beogradske tvrđave koja je sama po sebi dovoljna atrakcija zanimljiva kako mališanima tako i odraslima.

Muzeji. Za decu će svakako najinteresantniji biti Muzej iluzija. Mesto na kom će deca naučiti nešto više i upoznati se sa nekim tajnama naših čula, percepcije i ljudskog mozga. Tu je i Muzej nauke i tehnike čija je stalna postavka u potpunosti interesantna deci različitih uzrasta. Postavke muzeja „Čovek i tehnika“, „Galerija igračaka“, „Naučna radionica“ i druge, biće zanimljive kako deci tako i njihovim roditeljima.

Lepi prolećni dani su pred nama, pa zato na vreme isplanirajte svoj “spring break”. Pre nego li se sa svojom porodicom uputite ka Beogradu posetite sajt Novih Apartmana i u sekciji Strogi centar odaberite stan po meri vaše porodice. 

Podeli sa prijateljima


processing...