Beogradska zima se bliži

Neće se svi složiti, ali zima je mnogima omiljeno godišnje doba u kome mogu da uživaju u brojnim aktivnostima na otvorenom.

Beogradska zima se bliži

Još uvek se vrlo živo prisećamo ovogodišnjeg letovanja i sa lakoćom evociramo uspomene, međutim, činjenica je da smo ušli u duboku jesen i gotovo da smo na pragu zime. Svake godine uzbuđenje raste, kako se približava decembar mesec jer nas, odmah iza ugla, čekaju brojni i omiljeni praznici kao što su Nova Godina i Božić, a tu je i sneg, a sa njim i brojne zimske čarolije poput sankanja, skijanja, klizanja i brojnih drugih ludorija koje samo sneg i zimske niske temperature mogu da pruže.

Ove aktivnosti pogotovo su preporučljive u ovo COVID-19 pandemijsko vreme s obzirom da se gotovo sve one obavljaju napolju, dok će se za uživanje u kafićima i restoranima pobrinuti vešti ugostitelji koji će svoje bašte učiniti toplim i udobnim.

Za sve ljubitelje zime Novi apartmani preporučuju neke od brojnih lokacija u Beogradu u kojima ćete svakako uživati.

Jedna od neizostavnih lokacija svakako je Ada Ciganlija, omiljeno šetalište Beograđana i mesto na kome se tokom cele godine može uživati u aktivnom stilu života. Ugostiteljski objekti su spremni da u skladu sa epidemiološkim merama spremno dočekaju svoje goste. Što se aktivnosti na otvorenom tiče još uvek nije izašao tačan raspored, ali se opravdano očekuju brojni dodatni sadržaji aktuelnu za zimski period, poput uvek popularnog klizališta.

Popularna lokacija uvek je i Kalemegdan, nezaobilazno mesto koje će svako ko ostaje više od dva dana posetiti. Tvrđava, spomenici, crkva, uređen park, vidikovac, kao i mesto na kom se susreću dve velike reke već vekovima privlače sve posetioce Beograda. Kalemegdan je jednom rečju mnogo toga i mora se makar jednom posetiti.

Sneg-5

Plato ispred Hrama Svetog Save takođe vrvi od života i u zimskom periodu, a kada ste već tamo, prošetajte i celim Karađorđevim parkom i Vračarom.
Naravno, neizostavno je i šetalište na Ušću koje će vas odvesti sve do Zemuna i Zemunskog keja takođe je interesantan izbor za zimski period. Naravno, zbog neposredne blizine reke, preporučuje se da se adekvatno obučete, ali hladnoća nije ništa jedinstvenog ambijenta koji samo veliki Dunav može da pruži.

Za one koji više vole šumu i visinu, tu je naravno Košutnjak. Prostrana i lepo uređena ova šuma-park namenjena je sportistima, šetačima i svima koji vole istinsku prirodu, a koja dobije jedno potpuno novo ruho tokom zimskog perioda.

U svakom slučaju za one koji žive u ovom gradu, kao i za one koji mu dolaze u posetu, bez obzira na COVID-19, prilika za uživanje je mnogo, a zima je svakako pravo vreme za to.

Zato, ukoliko iz bilo kog razloga planirate da posetite srpsku prestonicu tokom zime, baš kao i svaki pravi Beograđanin, obucite se slojevito, i u pripravnost stavite debele džempere i uputite se ka nekoj od mnogobrojnih lokacija u gradu i osetite taj jedinstveni beogradski zen, zadovoljstvo koji će vam pružiti osećaj ispunjenost životom.

Prethodno posetite naš portal i u sekcijama Strogi centar, Novi Beograd, ili Vračar odaberite jedan od luksuzno opremljenih apartmana koji se nalaze u srcu dešavanja ovog uvek užurbanog grada. 

Podeli sa prijateljima


processing...