Beogradski distrikt zabave i noćnog života

U napuštenoj pivari u Cetinjskoj ulici iznikao je jedan mali kvart koji svojom bogatom ponudom privlači brojne domaće i strane ljubitelje alternativnog.

Beogradski distrikt zabave i noćnog života

Kao i u svim svetskim metropolama i u Beogradu postoji zanimljiva tendencija da se u jednom delu grada, malta ne preko noći, formira čitava četvrt prepuna klubova. U slučaju Beograda pre nekih petnaestak godina to je bila Ulica Strahinjića bana, zatim se pojavila (i danas traje) Savamala, pre koju godinu, u dvorištu jedne stare, oronule pivare, u njenim zapuštenim zgradama i skladištima izniklo je novo središte alternativne muzičke i generalno, umetničke scene Beograda.

U početku su se u ovo dvorište, nekako pomalo stidljivo, uvukla tri, četir mala kluba koja su ovaj oronuli prostor transformisali u veliko utočište brojnih Beograđana, ali i gostiju ovog grada gladnih za kvalitetnom alternativnom, rok i indi svirkom. Međutim, nedugo zatim, vrlo brzo je svoje mesto u tim oronulim zgradama pronašlo petnaestak klubova i kafića koji uspešno koegzistiraju organizujući fantastične svirke i kvalitetne umetničke večeri. Onaj ko je ikada bio u Berlinu, bez pogovora će reći da je Cetinjska delić Berlina u Beogradu!

Deo ovog nesvakidašnjeg kvarta za svoj dom proglasila je i najveća pivnica SubBeerni centar, kao i brojni prestonički klubovi poput Zaokreta, Poleta, Dvorištanca, Elektropionira i mnogih drugih. Pored njih, svoja vrata su otvorili i kafići, kao idealna mesta za početak jednog noćnog života.

Međutim, koliko god svi ljubitelji umetnosti i kvalitetnog zvuka (bez obzira bio to elektronski, ili gitarski) bili oduševljeni postojanjem ovakve gradske oaze i kontra teže main stream pop i folk klubovima, stanovnici okolnih zgrada, ponekada i sa razlogom, nisu oduševljeni bukom i gužvom koje jedna ovakva oaza neminovno stvara. Međutim, sigurni smo da će se vremenom pronaći idealan recept za suživot, jer ovakva mesta predstavljaju i ozbiljne atrakcije i povećavaju turističku ponudu Beograda.

Ukoliko ste poklonik umetnosti, slobodnog duha spremnog na odličan provod, a koji nema veze sa popularnim radijskim mainstream hitovima, Novi apartmani vam predlažu da jedno veče, ili čak ceo dan, provedete na ovoj interesantnoj lokaciji. Ukoliko vam je to prioritet i ukoliko pri povratku ne želite da razmišljate kako ćete se vratiti u svoj smeštaj, predlažemo da odaberete apartmane u blizini Cetinjske ulice. Ukoliko želite određenu dozu luksuza, preporučujemo vam apartman Heart City, koji se ujedno nalazi odmah preko puta Skadarlije, stare boemske četvrti Beograda, pa imate priliku i z prve ruke da osetite duh onih starih vremena, sa progresivnim i modernim umetničkim uticajem karakterističnim za distrikt u Cetinjskoj ulici. U svakom slučaju, zabava je zagarantovana! 

Podeli sa prijateljima


processing...