Beogradsko proleće

Stiglo je proleće, mnogima omiljeno godišnje doba, a po našem mišljenju, period u godini najzahvalniji za obilazak velikog i raznolikog grada Beograda.

Beogradsko proleće

Bez obzira na sve, priroda je nezaustavljiva. Ona ne zna za COVID-19, za vanredna stanja, zaključavanja i sve šta smo u prethodnih godinu dana preživeli. Baš tako je i sa godišnjim dobima koja se smenjuju baš kao što to čine od vajkada. Sada je ponovo došao red na proleće, magično godišnje doba u kome se ponovo sve budi i iznova počinje. Proleće gledamo na svojevrsni restart i baš zbog toga ovo godiš nje doba treba da u nama probudi optimizam i neke nove snage koje će doprineti da se osećamo bolje i prebrodimo sve probleme, a što je od izuzetne važnosti pogotovo sada!

Po mišljenju portala Novi apartmani , ali i po mišljenju mnogih naših sugrađana, Beograd je nekako najlepši baš u proleće. Čudna zima iza nas koja nas je često zadržala preplašene u kućama konačno je iza nas. Vreme je da se, na odgovoran način, nastavi sa životom, izađe na ulice ovog drevnog grada i uživa u prvim zracima sunca. Na kraju, upravo su nam ti sunčevi zraci i veoma potrebni jer sintetizuju taj, sada već, čuveni vitamin D koji je naš vrlo važan saveznik u borbi protiv ove pošasti zvane korona virus.

U prvim danima proleća, restorani rade ograničeno , a većina sugrađana odlazi na dobro poznata mesta i sa svojim voljenim osobama, porodicom, partnerom, psom, ili u solo varijanti uživaju u prirodi i odgovornom druženju na otvorenom.

Jedna od neizostavnih lokacija svakako je Ada Ciganlija, omiljenih šetališta Beograđana , i ovog COVID 19 proleća spremno dočekuje svoje goste. Kafići i restorani rade ograničeno, ali su se neki od njih snašli i svoje kafe i druge proizvode nude u varijanti “za poneti”, ali su zato potpuno spremni svi servisi za iznajmljivanje bicikala, rolera i drugih rekvizita čiji posao svakako cveta. Što se terena tiče, oni na otvorenom nesmetano rade, dok su pod balonima pravila malo drugačija, ali i njih je moguće u malo izmenjenim okolnostima koristiti. Odbojka, košarka, tenis i golf osveženi neki su od sportova čiji su tereni osveženi i spremni za nova uživanja i epske sportske borbe.

Gosti Beograda često odlaze na Kalemegdan, nezaobilazno mesto na koje će vas odvesti svaki beogrdaski vaš domaćin. Tvrđava, spomenici, crkva, uređen park, vidikovac, kao i mesto na kom se susreću dve velike reke već vekovima privlače sve posetioce Beograda. Kalemegdan je jednom rečju mnogo toga i mora se barem jednom videti.

Poštovaoci religije obići će Hram Svetog Save, prošetati Karađorđevim parkom i Vračarom. Šetalište na Ušću koje vas vodi do Zemuna i Zemunskog keja mnogima je mesto relaksacije i meditacije.

Za one koji više vole šumu i visinu, tu je naravno Košutnjak. Zelen, prostran, lepo uređen šuma-park namenjen sportistima, šetačima i svima koji vole prirodu posebno je dobio na popularnosti za vreme ove pandemije korona virusa.

Tu su i nove lokacije poput Savske promenade koja zaista nudi bogat sadržaj za uživanje bez obzira što su veoma popularni restorani trenutno zatvoreni. U sadržaju na ovoj lokaciji posebno će uživati najmlađi sugrađani i gosti, s obzirom da se duž ovog šetališta nalaze brojna moderna, potpuno bezbedna i ekstremno zabavna dečija igrališta.

U svakom slučaju za one koji žive u ovom gradu, kao i za one koji mu dolaze u posetu, bez obzira na COVID-19, prilika za uživanje je mnogo, a proleće je definitivno pravo vreme za to.

Zato, ukoliko iz bilo kog razloga planirate da posetite srpsku prestonicu u ovim prvim danima proleća, baš kao i svaki pravi Beograđanin, skinite sa sebe jakne, debele džempere i čizme i i na nekoj od brojnih lokacija u gradu krenite da lovite prve sunčeve zrake i osetite taj jedinstveni beogradski ZEN, zadovoljstvo i doživite pun osećaj ispunjenost životom.

Prethodno posetite stranicu Novih apartmana i u sekcijama Strogi centar, Novi Beograd, ili Vračar odaberite jedan od luksuzno opremljenih stanova, apartmana koji se nalaze u srcu dešavanja ovog uvek užurbanog grada.

Uživajte u proleću u Beogradu! 

Podeli sa prijateljima


processing...