Besplatno klizanje na Adi Ciganliji

Beogradska Ada Ciganlija će i tokom ovog januara svim svojim posetiocima pružiti mogućnost da uživaju u čarima klizanja – potpuno besplatno.

Besplatno klizanje na Adi Ciganliji

Osim toga što je zabavno i što će, pre svega, mališanima pružiti fantastičnu zabavu, klizanje je i odličan sport za trošenje kalorija prikupljenih za vreme praznika koji su sada već iza nas.
Naime, stručnjaci kažu da će prosečan rekreativni klizač za sat vremena laganog uživanja na ledu potrošiti 400 kalorija, dok će se oni napredni približiti cifri od 1000 kalorija!

Međutim, pustimo sada kalorije. Njihovo gubljenje i vraćanje u kondiciju samo je dodatna vrednost ove aktivnosti koju mnogi Beograđani obožavaju i vezuju je upravo za novogodišnje i božićne praznike, kao i zimski raspust. Grad Beograd tada, na više lokacija, otvara klizališta prilagođena svim uzrastima i veštinama klizača. Ova godina je, kao i po mnogo čemu, nažalost ipak drugačija i zbog svima poznatih okolnosti neće biti ta brojna klizališta kojima smo se tako radovali.

To, međutim, ne važi za Adu Ciganliju, mesto prirodne oaze tik uz sam centar Beograda gde će se i ove godine otvoriti “Zimski grad Ada” u okviru kog će, u neposrednoj blizini beogradskog Stounhendža raditi i klizalište čije će korišćenje u potpunosti biti besplatno za sve posetioce.
Za decu do 7 godina takođe će biti besplatno i iznajmljivanje klizaljki, dok će odrasli takođe moći da iznajme odgovarajuće klizaljke, ali po simboličnoj ceni od 150 rsd.

S obzirom da se ova sportska aktivnost odvija na otvorenom, ali i zbog činjenice da nadležni iz javnog preduzeća “Ada Ciganlija” veoma ozbiljno shvataju propisane epidemiološke mere kojih se revnosno pridržavaju, mislimo da je ova aktivnost zaista bezbedna i da je u potpunosti u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 donete od nadležnih tela Republike Srbije.

Radno vreme klizališta je svakoga dana od 10:00 do 20:00 časova, a u besplatnom klizanju na osvetljenom klizalištu Ade Ciganlije moguće je uživati tokom celog dana i to u pet termina: od 10:00 do 11:30, od 12:00 do 13:30, zatim od 14:00 do 15:30, 16:00 do 17:30 i od 18:00 do 20:00 časova.

Ukoliko niste iz Beograda, a želite da budete u neposrednoj blizini ovog svojevrsnog prirodnog rezervata grada Beograda Novi apartmani predlažu vam da odaberete neki od smeštaja u njegovoj blizini. Stanovi u sekciji Banovo Brdo idealan su odabir. Apartman Jakuzzi Splav i Hilly iznenadiće vas svojom udobnošću i jedinstvenim stilom uz sve benefite života na i u neposrednoj blizini vode. 

Podeli sa prijateljima


processing...