Filmovi i serije snimani u Beogradu

Ako ste filmofil neka vam bude izazov da obiđete sve ove i otkrijete i neke nove jer ih je bilo puno, tako ćete osetiti pravi duh prošlog vremena, a i današnjice.

Filmovi i serije snimani u Beogradu

Mnogo kultnih filmova i serija je snimano na područiju grada Beograda, a i okoline. Mnogi od vas su se sigurno zapitali gde su oni snimani, kako je taj kraj izgledao nekada, a kako izgleda danas. Vi imate priliku, ne samo da razmišljate o tome ili da vidite neke od zgrada ili ulica, nego i da živite u tom kraju i da možda proživite neke od uloga vaših omiljenih glumaca i junaka. Predstavljamo vam neke od lokacija na kojima su snimani naši popularni filmovi i serije, a na kojima se nalaze i naši apartmani.

Filmovi

I stariji i noviji, neke smo gledali stotinu puta i opet ih rado gledamo kad nam se ukaže prilika.

Maratonci trče počasni krug 

serije_filmovi_beograd_maratonci

Snimano je uglavnom u Topčiderskoj šumi, neki delovi i u Pančevu kod stare pivare, ali je kultna kuća maratonaca na Kosančićevom vencu, na uglu ulica Zadarske i Srebreničke ulice. Nažalost, u lošem je stanju, ali i dalje bi mogla na prvi pogled da vas vrati u stare dane. Apartmani Zora i Kosančić su na samo 50 metara od tog živopisnog kraja u kome kao da je vreme stalo.

Nacionalna klasa

Nema ko nije gledao čuvenog Flojda i zamišljao kako i on sam tako juri ulicama Beograda. Flojdova kuća takođe nije u reprezentativnom stanju, ali izgleda prilično autentično kao što je izgledala i ranije, nalazi se u Dositejevoj ulici 36 na Dorćolu; u blizini su naši apartmani City star i Milar.

Majstorska radionica

Gazda Života je imao razne muke u svom majstorskom životu, pa smo se sa njim često saosećali. Čuvena radionica se nalazi na Zvezdari, u ulici Ravaničkoj 7. Iako je izmenjena u odnosu na ranije i dalje se jasno vidi ceo kraj baš kao što je nekada izgledao. Blizu nje je naš apartman Sweet home.

Tesna koža 

Dimitrije Pantić, večiti mlađi referent, prolazi kroz mnoge muke, a jedna od najvećih mu je zaštićena podstanarka sa kojom žive u kući. Ta kuća se nalazi u ulici Vojvode Dobrnjca 38 na Dorćolu, a u njenoj blizini su naši apartmani Brando, Silver, Karmen, Mint i Secret.

Žikina dinastija 

Milan i Žika su imali mnoge doživljaje koji nas i danas zasmejavaju. Iako je bilo mnogo lokacija gde su snimali, neke od najpoznatijih iz prvih filmova su svakako Milanova kuća ispred koje Boba dolazi Mariji pod prozor. Ona se nalazi u ulici Kneza Sime Markovića prekoputa Konaka knjeginje Ljubice. U toj istoj ulici u nastavku su naši apartmani Zora i Kosančić. Škola ispred koje je Boba čekao Mariju i gde ga je ošamarila je Osnovna škola ''Kralj Petar I''; u samom komšiluku je naš apartman Knez. Čuvena kafana ''Zlatno burence'', gde Žika i Milan idu da se obračunaju, nalazi se kod Zelenog venca u Prizrenskoj ulici; prekoputa kafane su naša tri apartmana Balkan 1, Balkan 2 i Balkan 3.

Mi nismo anđeli 

Čuvena scena još čuvenijeg filma i kafić „We are not angels“ u kome se mnogo toga dešava i ispred koje Marina dobija ćerku je u današnjem Bitef teatru kod Bajlonijeve pijace. Iako se u filmu ne prikazuje često, jasno se vidi da je ta zgrada u pitanju. Prekoputa je naš apartman Vašington.

Munje

Od novijih filmova nezaobilazan je film ''Munje''. Dogodovštine Mareta i Popa i urbani gradski život su ono što svi pamtimo. Trenutak kada čuveni Deda Mraz pljačka apoteku je sniman u Kičevskoj ulici na Vračaru, u blizini koje se nalazi apartman Njujork. Poslednja scena na garaži u Obilićevom vencu je snimana blizu našeg apartmana Zmaj koji je na samo 50 metara odatle.

Kad porastem biću kengur 

Još jedan kultni noviji film koji je sniman uglavnom na Voždovcu u ulici Vojvode Stepe. U toj istoj ulici je i naš apartman Maja.

Ubistvo s predumišljajem 

Trenutak kada se glavni akteri upoznaju je u parku na Topličinom vencu u centru grada, u samoj blizini apartmana Cubo i Birjuzov.

Serije

Koliko god da se repriziraju na televiziji, uvek će nam biti drage i nikad dosadne.

Bolji život 

serije_filmovi_beograd_bolji_zivot

Gidra i porodica Popadić su ovekovečili kraj jedne epohe krajem 80-ih godina. Njihova zgrada koja se prikazuje u seriji je u kraju koji se zove Kopitareva gradina Tu se takođe odigrava radnja serije ''Porodično blago'', kao i serija ''Lisice'', ''Ulica lipa'' i filma ''Nešto između''. Apartmani Stefan i Argento su u tom kraju.

Srećni ljudi 

Kuća Golubovića je u mirnom kraju Vračara. Iako je okruženje nešto drugačije nego pre, kuća je i dalje tu u Miklošićevoj ulici 35, a na par metara odatle je naš apartman Senza. Mnogi se pitaju da li Topolska 18, ulica koja se pominje u pesmi iz serije, postoji. Naravno da postoji, nalazi se kod Kalenića u blizini našeg apartmana White owl.

Grlom u jagode 

Mnogi su odrastali uz Baneta Bumbara, čija se kuća nalazila u Krunskoj 54 na Vračaru, u neposrednoj blizini naših apartmana London, Tafi, Aleksandar i Luj. Škola u koju je išao je današnja Peta beogradska gimnazija, koja je u neposrednoj blizini Tašmajdanskog parka i stadiona gde je išao na klizanje. Tu se nalazi naš apartman M, kao i apartmani Anita 1 i Anita 2.

Mješovit brak 

Kuća Čađenovića je u divnom kraju Palilule kod Učiteljske kolonije, u ulici Stojana Novakovića 24; u komšiluku se nalaze naši apartmani Cvijić i Pionir 

Podeli sa prijateljima


processing...