Idealna mesta za jednodnevne izlete van Beograda

Osetili ste čuvene čari Beograda i sada vam je potreban predah kako bi bili spremni za novu “dozu” balkanske prestonice zabave?

Idealna mesta za jednodnevne izlete van Beograda

Beograd je čuven po mnogo čemu, ali u poslednje vreme globalno je postao poznat ponajviše po noćnom životu, neverovatnim žurkama i ludom provodu. Epitete “Balkanska prestonica zabave» definitivno nije stečen bez razloga. Danas, kada su pandemijske mere, nadajmo se sa razlogom popustile, zabava po prestoničkim klubovima, splavovima, kafanama, kafićima i restoranima ponovo se vraća u prvi plan.

Ipak, nakon par večeri provedenih u obilasku brojnih ugostiteljskih objekata i dočekivanja prvih zraka Sunca na beogradskoj kaldrmi sigurni smo da će vam svakako biti neophodan ne samo predah, već ozbiljan “reset” kojim ćete se u srpsku prestonicu vratiti sveži po novu rundu zabave. Zbog toga Novi apartmani predlažu par destinacija u blizini Beograda koje će revitalizovati vaše telo i vratiti vam energiju.

Prva u nizu svakako je Fruška Gora, nacionalni park koji se nalazi na manje od sat vremena vožnje od Beograda.

Ovaj nacionalni park obiluje livadama i pašnjacima, dok viši delovi donose raskošne listopadne šume. U Nacionalnom parku Fruška Gora postoje brojna izletišta, među kojima se svakako izdvajaju Stražilovo, Brankovac, Popovica i Lipovača. Ova izletišta će svakako ispuniti sva vaša očekivanja, bez obzira sa kim ste se tamo uputili.

Međutim, Fruška gora nudi mnogo više od opuštanja u prirodi koja se uzdiže iznad obala Dunava. Fruška gora poznata je i po svojim manastirima. Nekada ih je bilo čak trideset pet, a danas je sačuvano sedamnaest. U neke od spomenika koje možete obići spadaju Krušedol, Mala Remeta i Vrdnik.

Ono što takođe izdvaja Frušku goru kao destinaciju svakako jesu brojne vrhunske vinarije koje ljubiteljima ovog drevnog nektara pružaju zaista neverovatno iskustvo. Fruškogorski Vinski put obiluje kvalitetnim vinarijama koje su u poslednjih 20 godina zaista razvile i čija su vina postala svetski poznata i prepoznata kod čuvenih someliera koji su ih uvrstili u stalne ponude čuvenih svetskih i evropskih restorana. Međutim, ukoliko planirate da se “resetujete”, ipak savetujemo da ne preterate sa degustacijama, već se “opremite” sa buteljama koje ćete kod kuće degustirati sa prijateljima.

Kada ste već na Fruškoj Gori, svoj izlet možete produžiti i do čuvenih Sremskih Karlovaca, gde vas čeka mnoštvo objekata od velikog istorijskog i kulturnog značaja Srbije.
Nezaobilazne atrakcije svakako su Patrijaršijski dvor, Saborna crkva i čuvena Karlovačka gimnazija. Na gradskom šetalištu nalazi se česma Četiri lava, sagrađena krajem 18. veka. Kada ste već u Karlovcima, morate probati i čuveni bermet, aromatično desertno vino iz lokalne proizvodnje.

Za sve vas koji se, bez obzir što ste ljubitelj etno kulture i autentičnog iskustva, ipak ne možete odreći savremenog komfora Novi apartmani preporučuju etno selo i destinaciju Moravski konaci. U pitanju je kompleks sagrađen u naselju sačinjenom od autohtonih starih kuća, sa restoranom domaće kuhinje i crkvom u blizini. Posebna pogodnost je obližnje jezero sa devet međusobno povezanih ostrva. Duž obale jezera postoji kamena staza sa klupama za odmor, a u centru se takođe nalazi i wellness i spa zona gde možete zakazati tretmane koji će vas, možda i najbrže vratiti u formu. Ova sjajna destinacija nalazi se na samo 90 kilometara od Beograda.

Na svega sat vremena vožnje od prestonice nalazi se još jedna izuzetna lokacija. U pitanju je selo Lisine kraj Despotovca. Vodopadi su svakako najveća lokalna atrakcija, od kojih se izdvaja Veliki Buk visok preko 20 metara i ne presušuje baš nikada. Postoji restoran u kom možete ručati, kao i bungalovi u kojima je moguće udobno prenoćiti. U blizini Despotovaca, na samo deset kilometara nalazi se i čuvena Resavska pećina jedno od možda najpoznatijih turističkih lokaliteta Srbije koje ovom prilikom takođe možete da posetite.

Sjajnu priliku za boravak u prirodi imaćete i ukoliko se uputite ka Požarevcu gde se nalazi i čuvena ergela Ljubičevo. Relaksirajuća atmosfera koju druženje sa konjima garantuje biće upotpunjena brojnim šetačkim stazama kojima možete jahati, ali i šetati uživajući u prirodi i hranjenju i maženju ovih plemenitih životinja. Kada ste u Ljubičevu, obavezno obiđite i čuvenu konjušnicu gde se gaje, održavaju i treniraju čuveni i vrlo cenjeni Ljubičevski trkački konji.

Ovih 5 lokacija predstavlja samo naš uži izbor. Međutim, mogućnosti su brojne i sa ovih 5 lokacija samo smo “zagrebali” po površini. Ostavljamo na vama da istražite neke nove lokacije, a ukoliko vam je potrebna pomoć, slobodno posetite naš sajt i obratite nam se za savet. Naravno, ne zaboravite da je naš postao jedno od najboljih mesta na kome možete pronaći idealan smeštaj u Beogradu po vrlo povoljnoj ceni. Preporučujemo da u kategoriji apartmani u centru Beograda potražite i na vreme rezervišete željeni apartman, jer letnja sezona u Beogradu uskoro počinje!

Podeli sa prijateljima


processing...