Jedan idealani letnji beogradski dan

Beogradu se približava leto, ali s obzirom na poboljšanje epidemiološke situacije, po svemu sudeći ovo leto će biti najsličnije onim na koje smo navikli.

Jedan idealani letnji beogradski dan

Svi oni koji će ovoga leta posetiti prestonicu Srbije imaju priliku da na portalu Novi apartmani završe sve pripremne radnje. Osim što će obaviti rezervaciju povoljnog, udobnog i savremenog smeštaja na vrhunskoj lokaciji u Beogradu, saznaće i brojne važne i servisne informacije, kao i one koje će im omogućiti da boravak u Beogradu. Dovoljno je samo da otvorite našu BLOG sekciju jer u njoj redovno objavljujemo brojne korisne tekstove sa ciljem da svim našim gostima približimo neke, ponekada i skrivene, lepote našeg grada i podelimo sa vama naša iskustva.

Imajući u vidu predstojeće letnje dane, kao i sve bolju epidemiološku situaciju u Beogradu i Srbiji kreirali smo listu predloga kako isplanirati jedan LETNJI BEOGRADSKI DAN!

SVE POČINJE SA DOBROM KAFOM

U svom apartmanu budite se naspavani i odmorni… Podižete roletne i pred vama se ukazuje savršen letnji dan… Iako je skoro svaki apartman iz naše ponude opremljen sa kuvalom i instant kafom, a sve više je i onih sa vrhunskim espresso aparatima, ipak predlažemo da doživite u punom svom obimu i uputite se u jedan brojnih kafića u kojima ćete uživati u fantastičnoj kafi, često pripremljenoj od strane vrhunskog bariste, kao i autentičnom beogradskom jutru. Mi iz Novih apartmana najviše volimo da se ujutru uputimo do beogradskih reka i na nekom mirnom ušuškanom splavu uživamo u kafi, a potom i u doručku i tako započnemo svoj savršeni beogradski dan.

ŠETNJA I OBILAZAK GRADA

Posle kafe i ukusnog doručka, spremni ste za početak vaše beogradske avanture. Predlažemo da se uputite na jednu od brojnih kulturno-istorijskih lokacija na kojima ćete se iz prve ruke upoznati sa burnom i uzbudljivom prošlošću Beograd. Izbor je zaista veliki, a u zavisnosti od vaših afiniteta i interesovanja, predlažemo vam da se upustite u istraživanje mnogobrojnih građevina u strogom centru Beograda, svedocima burnih istorijskih dešavanja Beograda i Srbije. Kalemegdanska tvrđava uvek je dobar izbor svih ljubitelja istorije, ali ujedno i prirode, jer ova lokacija predstavlja svojevrsni muzej na otvorenom, idealan čak i za ovo osetljivo pandemijsko vreme. Novi apartmani takođe predlažu da se uputite u jedan od brojnih parkova Beograda, a ukoliko ste istinski ljubitelj prirode, Beograd za vas takođe ima par istinskih dragulja.

Tu su Zvezdarska i Banjička šuma, ali i veliki Košutnjak u kome ćete u svakom periodu dana uživati ispunjeni mirom i pozitivnom energijom. Ne sme se zaboraviti ni Ada Ciganlija koja će vam osim boravka na jezeru omogućiti i aktivan odmor, idealan da spržite kalorije jutarnjeg doručka.

VREME JE ZA RUČAK…

Završili ste sa uzbudljivom lekcijom iz istorije i aktivnim boravkom u prirodi? Sada ste zaslužili da uživate u gastronomskim poslasticama i autentičnom ukusu Balkana. Zbog toga vam predlažemo da se uputite u neki od fantastičnih nacionalnih restorana smeštenih u Skadarliji, autentičnoj ulici, simbolu hedonizma i društvenog života devetnaestog veka na ovim prostorima. Koji god restoran da odaberete, nećete pogrešiti.

Ukoliko ipak preferirate poznatim internacionalnim kuhinjama, ili želite da osetite neke nove ukuse, uputite se ka Beton hali gde ćete tik pored reke Save “zadužiti” vaše čulo ukusa zauvek.

Uz gurmanske specijalitete svakako preporučujemo da kombinujete neko od brojnih vina sa ovih podneblja, čuvenoj srpskoj rakiji, ili pak hladnom točenom pivu.

…A SADA I DA SE ZASLADITE!

Nakon što ste se propisno okrepili i uživali u fantastičnim ukusima iz kuhinje nekog od čuvenih beogradskih restorana, vreme je da se i zasladite. U povratku u svoj udobni apartman svratite u jednu od mnogobrojnih poslastičarnica i probajte neku od autentičnih poslastica sa ovih prostora, poslastica koje svoje poreklo vode još od Osmanlija, tradicionalnih poslastičara. Tulumbe, baklave, tufahije, orasnice… sve jedno je šta ćete odabrati, jer će vas u potpunosti ispuniti slatkasti, neodoljivi ukus ovih poslastica. Ukoliko ne želite da eksperimentišete, na glavnim pešačkim zonama naići ćete na mnogobrojna mesta na kojima ćete moći da uživate u pravom italijanskom “đelatu” u jednom od brojnih gelato barovima i đelaterijama koje su se u poslednjih par godina otvorile na skoro svim frekventnim lokacijama u gradu.

PRIPREME ZA TOPLO BEOGRADSKO VEČE

Nakon napornog dana vreme je da se vratite u vaš udobni apartman, opustite i prikupite dodatnu energiju za nastavak uživanja u čarima Beograda.

Ukoliko ste na sajtu noviapartmani.com odabrali neki od apartmana iz sekcije APARTMANI SA ĐAKUZIJEM odmor će biti upotpunjen uživanjem u opuštajućim talasima hidromasažne kade čiji će vas mehurići u potpunosti revitalizovati i pripremiti za večernji izlazak. Ne brinite, imate vremena da se dobro odmorite, jer Beograd nikada ne spava. Iako je epidemiološka situacija sve bolja i bolja, ipak je neophodno pratiti sve servisne informacije u vezi sa situacijom sa COVID-19 pandemijom i na bezbedan način uživati u “Balkanskoj prestonici zabave”.

UDAHNITE BEOGRADSKU NOĆ

Bezbroj kafića, restorana, klubova, pivnica, splavova i drugih lokacija svako veče su na raspolaganju svim ljubiteljima dobre zabave i noćnog života.

Na vama je samo da odaberete zabavu koju volite i nezaboravno iskustvo je zagarantovano. Ipak, zbog celokupne situacije obratimo pažnju na COVID-19 i ponašajmo se u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Jer, virus koji je obeležio poslednjih godinu dana svih nas jeste na kolenima, ali još uvek nije poražen. Uživajte u Beogradu na odgovoran način!

Podeli sa prijateljima


processing...