Još jedna beogradska jesen je pred nama

Beograd je grad kojim je uvek lepo prošetati, čak i tokom jesenjih dana, jer će uprkos vremenskoj prognozi, energija grada proizvoditi pozitivne vibracije.

Još jedna beogradska jesen je pred nama

Leto nas definitivno napušta i lagano počinjemo sa pripremama za jesen. Ne tako davno zatvorena su sva spoljna kupališta, dan je postao znatno kraći i noći više nisu dovoljno tople i prijatne za laganu garderobu. Iako je mnogi percipiraju kao jedan sumoran period koji nam samo najavljuje, jesen ne mora uvek da tako deluje deprimirajuće.

Ovo pogotovo važi za srpsku prestonicu! U Beogradu postoji toliko mesta gde možete provesti zabavne i živopisne jesenje dane, dok svežinu jesenjih večeri i ne morate da osetite, jer možete da se prepustite čarima kafanskog života.

Možda niste znali da je jesen zbog dugih šetnji po kiši jedno od omiljenih godišnjih doba pravih romantika koji obožavaju duge zajedničke šetnje po jesenjoj kiši. Tako barem kažu istraživanja, a mi, koji se možda i ne pronalazimo u ovoj aktivnosti (jer više volimo romantiku bez specijalne garderobe, obuće i drugih aksesoara) ipak možemo da uživamo u ovom godišnjem dobu, pogotovo ukoliko smo u Beogradu.

Beograd i tokom tih sumornih jesenjih dana ipak ima onu svoju prepoznatljivu energiju, tako da niko ne može osetiti umor i nezadovoljstvo na licima gostiju naše prestonice. Brojna centralna šetališta i mesta okupljanja u Beogradu, poput Knez Mihailove ulice, Kalemegdana, Dorćola i Vračara prosto vrve od ljudi i rado će iskoristiti svaki sunčani zrak uživajući u bašti nekog prestoničkog kafića. Šta više, mnogi turisti sve više preferiraju jesen za obilazak Beograda kada na miru mogu obići sve delove grada, a da se tom prilikom ne istope na velikim vrućinama.

Malo lošija vremenska prognoza ujedno predstavlja i odličnu priliku za obilazak nekog od brojnih muzeja i drugih kulturno-obrazovnih ustanova koje će ispričati zanimljivu, a često i uzbudljivu priču o Beogradu i našim prostorima.

A kada je vreme lepo, vredi ga iskoristiti za šetnju Zoološkim vrtom, Košutnjakom, Topčiderom, ili nekim drugim prestoničkim spomenikom prirode, a tu je naravno i uživanje u aktivnom odmoru na Adi Ciganliji i dugim šetnjama obalama Save i Dunava.

Zato, ukoliko planirate neki produženi vikend i odabrali ste Beograd za City Break destinaciju posetite portal Novih apartmana i na vreme obezbedite udoban i povoljan smeštaj po vašem izboru. Ovom prilikom preporučujemo Centar i Strogi centar rubrike koje obuhvataju apartmane koji su često najprivlačniji pre svega zbog svoje lokacije, kao i blizine svih važnih ustanova i lokacija. U njima ćete ujedno pronaći neke od najprivlačnijih i najbolje opremljenih apartmana.

Uživajte u jeseni! 

Podeli sa prijateljima


processing...