Promene u zonskom parkiranju Beograda

18. februara 2019. godine stupile su izmene u zonskom parkiranju na parking mestima u Beogradu.

Promene u zonskom parkiranju Beograda

Portal Novi Apartmani od svojih početaka pokušava da svim svojim posetiocima, pre nego što se upute ka Beogradu, pruži što više merodavnih i korisnih saveta, a sve sa ciljem da njihov boravak u srpskoj prestonici protekne baš onako kako su zamišljali.

S obzirom da sumnjamo da neko zamišlja neprijatnosti na granici zbog neplaćene dnevne karte za parkiranje, mi sa Novih apartmana svima vama koji planirate da u budućnosti posetite Beograd savetujemo da pročitate informacije koje slede.

U zonskom sistemu se uvodi „produženo vreme parkiranja“. To znači da posle isticanja dozvoljenog (ograničenog) vremena parkiranja, sat vremena u crvenoj zoni, dva sata u žutoj zoni i tri sata u zelenoj zoni, vozačima se pruža mogućnost da doplate dodatno vreme parkiranja.

Parkiranje u crvenoj zoni biće moguće produžiti za dodatnih 30 minuta, a u žutoj i zelenoj zoni za po 60 minuta. Cena redovnog sata parkiranja u zonama ostala je ista i iznosi 56 dinara u crvenoj, 48 dinara u žutoj i 41 dinar u zelenoj zoni, dok dodatnih 30 minuta u crvenoj zoni košta 100 dinara, a dodatni sat u žutoj i zelenoj zoni 180, odnosno 140 dinara.

Cena dodatnog trećeg sata je destimulišuća i predstavlja osetni izdatak, ali je ipak drastično jeftinija od Naloga za plaćanje dnevne parking karte koji za sve zone iznosi 1.870 dinara.
Međutim, ono što predstavlja zaista veliku novost jeste uvođenje potpuno nove zone – zone A.
Ovu zonu čine ulice oko Kosančićevog venca, u starom jezgru grada, a njena osnovna odlika je da je parkiranje ograničeno na 30 minuta po ceni od 100 dinara.

Nadamo se da ćete se setiti ovih naših saveta ukoliko u Beograd dolazite sa svojim vozilom. Ipak, možda je najelegantnije rešenje da na portalu Novih apartmana prilikom pretrage potražite samo apartmane sa parkingom, pa tako nećete morati da brinete o zonama, kaznama i sličnim stvarima, već da na miru uživate u Beogradu. 

Podeli sa prijateljima


processing...