Saveti za dan posle Nove godine 2018

Ovaj naslov možda sugeriše neko sasvim drugo značenje, ali naš plan je samo da predložimo šta raditi u Beogradu nakon što zabava stane i otpočne 2018. godina.

Saveti za dan posle Nove godine 2018

Za vreme novogodišnjih praznika mnogi turisti hrle u taj famozni Beograd, grad o kome su toliko puta svih ovih godina slušali bezbrojne hvalospeve, sa ponekada i mitskim karakteristikama, a zbog čega su opravdano stekli utisak da je Beograd mesto gde se barem jednom u životu mora organizovati doček Nove godine. Zbog toga brojni pripadnici prevashodno mlađe populacije širom Evrope, a kojima su već dosadili Amsterdam, Prag, Pariz, Berlin i slične popularne novogodišnje party destinacije, u sve većem broju opredeljuju se upravo za Beograd.

Neki od njih u Beograd dolaze planski na organizovani doček u nekom od brojnih prestoničkih klubova, kafića, a možda čak i na neku privatnu žurku, dok većina mladih ljubitelja vrhunske zabave dolazi bez nekog specijalnog plana, već se prepuštaju talasu mase ljudi koja u ranim večernjim satima otpočinje svoje kretanje po gradskim ulicama i trgovima tražeći sadržaj koji njima odgovara. A kada ga pronađe, na tom mestu ostaće do ranih jutarnjih sati kada će se već nekako „otkotrljati“ do svog smeštaja gde će u udobnom krevetu privesti kraju novogodišnju noć i prikupiti snage za početak tog novog prvog januara.

Međutim, kada taj prvi januar i svane (najčešće u podne, a možda čak i kasnije), često se, krajnje logično, nameće pitanje: „Dobro, šta sada?“, s obziorm da je većina naviknuta da tog prvog januara najčešće ne radi gotovo ništa. Poučeni ranijim iskustviuma, kao i željom da se Beograd što jače pozicionira kao popularna novogodišnja turistička destinacija, turistički radnici našeg grada osmislili su i isplanirali brojne aktivnosti tokom celog januara u kojima će svako, u zavisnosti od uzrasta i interesovanja pronaći ono što će ga zabaviti.

Tako će svi Beograđani, kao i gosti ovog grada moći da uživaju u, sada već tradicionalnoj, Ulici otvorenog srca koja otpočinje sa radom prvog dana u godini na prostoru Trga republike i Knez Mihajlove ulice. Zatim, na Vračaru će se u periodu od 04. do 28. januara održati „Božićno seoce kod Hrama“ u kome će se održavati zabavni, ali i edukativni program namenjen najmlađima, a sa primarnim ciljem približavanja tradicionalnih praznika najmlađoj populaciji, kao što su Badnji dan, Božić, Božićna česnica, Krsne slave, Sveti Sava… Za ljubitelje strličarstva, kao i za one koji bi želeli da malo detaljnije istraže bogat sadržaj Kalemegdanske tvrđave, od 10. Do 11. Januara održaće se manifestacija „Gornji grad: program Streličarski vikend“ u okviru kog će se održati takmičenje, ali propratni besplatni program za sve posetioce, koji će pored toga imati mogućnost za besplatan ulaz u sve otvorene objekte Beogradske tvrđave.

vitesko_plivanje_za_bogojavljenski krst_2018

Vrlo interesantno tradicionalno dešavanje održaće se 18. januara kada će se ispod Kule Nebojša u organizaciji Kraljevog reda vitezova, treću godinu zaredom održati „Viteško plivanje za Bogojavljenski krst.“ Ova tradicionalna manifestacija svojim ekstravagantnim nastupom uz dočaravanje atmosfere srednjevekovne Srbije privlači veliku pažnju kako domaćih, tako i inostranih posetilaca. Naravno, ne treba zaboraviti brojne klubove, splavove, restorane i kafiće na kojima će se u tim danima iznova i iznova „dočekivati“ Nova godina, a samo sa jednim iskrenim ciljem – ludim provodom!

Zbog toga, ukoliko ste planirali da dolazite u Beograd radi proslave dočeka Nove godine isplanirajte svoj ostanak u Beogradu još koji dan i uživajte u obilju svega što vam ovaj jedinstveni grad može da ponudi. Na Novim apartmanima pogledajte bogatu ponudu smeštajnih kapaciteta, a mi vam iz praktičnih razloga ipak predlažemo da u sekciji Strogi centar pogledate neki od preostalih slobodnih smeštaja i time olakšate sebi povratak iz nekog razuzdanog provoda. 

Podeli sa prijateljima


processing...