Šoping u Beogradu

Beograd je grad sa velikim brojem raznovrsnih i interesantnih mesta za shopping gde ćete moći pronaći sve, od igle do lokomotive.

Šoping u Beogradu

Beograd nudi brojne mogućnosti za zabavan, kvalitetan i povoljan način kupovine. Bilo da trebate konfekcijsku garderobu, ili neki dizajnirani odevni predmet, opremu za sport, neki high tech gadget, ili neku sitnicu koja će predstavljati dragu uspomenu na divne trenutke provedene u ovom gradu, Beograd ima veliki broj interesantnih mesta gde ćete moći da zadovoljite sve vaše potrebe. “Za nekoga sve, za svakoga po nešto”, poruka je poznate marketinške kampanje iz devedesetih godina prošlog veka, a ta poruka na najslikovitiji način dočarava shopping ponudu ovog grada. Čak i okoreli kupoholičari neće ostati ravnodušni na bogatu ponudu beogradskih izloga. Kao i u svim velikim svetskim metropolama, cene proizvoda variraju u zavisnosti od perioda godine i akcijskim ponudama namenjenih tom periodu. Zbog toga naredni period koji prevashodno karakterišu prireme a novogodišnje praznike predstavlja idealno vreme da počastite sebe i svoje drage osobe jednom shoping turom u Beogradu.

S obzirom na to da je grad sa višemilionskom populacijom, po svetskim standardima iz ove oblasti, Beograd još uvek nema dovoljan broj modernih tržnih centara. Trenutno u Beogradu uspešno posluju tri velika tržna centra, Ušće, Delta City i Stadion. Ipak, ova tri tržna centra svojom veličinom i raznovrsnom ponudom apsolutno su dovoljni za snabdevanje i najizbirljivijih posetilaca. U ovim tržnm centrima mogu se pronaći skoro svi poznati brendovi svetskih proizvođača, a takođe predstavljaju i mesta za prijatno druženje pre i/ili nakon uspešno obavljene kupovine.

Novi apartmani u svojoj bogatoj ponudi imaju dosta smeštajnih kapaciteta u blizini tržnih centara, a ovom prilikom izdvajamo apartman Ušće u blizini istoimenog tržnog centra, kao i ušća Save u Dunav i apartman Savada u neposrednoj blizini tržnog centra Delta City, te velikog broja ugostiteljskih objekata na obali reke Sava.

 shopping-centar

Pored tržnih centara, koji predstavljaju uobičajene trgovinske centre svakog većeg grada u svetu, Beograd svoju trgovinsku ponudu ne završava na tome. U poslednjih deset godina mladi i kreativni ljudi Srbije primenili su globalne tendencije iz oblasti dizajna i pokrenuli niz samostalnih izložbeno prodajnih objekata u kojima je moguće videti i kupiti unikatne predmete i garderobu sa potpisom mladih kreatora iz Srbije. Takve specijalizovane prodavnice prodaju odabrane primerke, kako još uvek neafirmisanih dizajnera i kreatora, tako i onih koji su već stekli globalnu popularnost.

Vremenom su se određene oblasti u Beogradu pretvorile u svojevrsne design distrkte u kojima su se na mestima nekadašnjih oronulih i propalih robnih kuća, kao i proizvodnih pogona otvorile živopisne radnje različite sadržine.

Jedno od takvih mesta jeste Čumićevo sokače, mesto koje je početkom devedesetih godina predstavljalo glavni trgovinski centar u gradu u kome je kupovala tadašnja društvena elita, a koja je početkom novog milenijuma i pojave modernih tržnih centara u potpunosti propala. Danas je Čumićevo sokače predstavlja design district – mesto gde su svoje butike otvorili mladi modni kreatori i gde se za malo novca može pronaći odeća sa potpisom kreatora koja ni malo ne zaostaje za svetskim trendovima i kreacijama etabliranih dizajnera. Neke od kreeacija koje se mogu pronaći u ovoj oazi nagrađivane su na poznatim modnim manifestacijama u svetu, te su već bile u prilici da ugledaju crvene tepihe najprestižnijih muzičkih i filmskih festivala u svetu.

Apartman Ben Akiba predstavlja idealni smeštaj u blizini beogradskog modnog distrikta i predstavlja udobnu bazu za dalje istraživanje centralnog gradskog jezgra.

Mikser House takođe predstavlja mesto na kome je moguće pronaći proizvode različite namene sa potpisom dizajnera. U prijatnom ambijentu oslobođenog ustaljene forme tipične za prodajne centre moguće je pronaći unikatni komadni nameštaj, ili barem neku sitnicu za vašu kuću, odevni predmet, cipele, kao i mnoge druge ručno napravljane detalje po kojima će se boravak u Beogradu sigurno pamtiti. Mikser House vremenom je stekao kultni status s obzirom na to da je postao organizator brojnih kulturnih manifestacija poput koncerata, pozorišta, izložbi… Mikser House svakako predstavlja mesto koje se mora posetiti prilikom boravka u Beogradu.

Sajt noviapartmani.com iz svoje ponude ovom prilikom izdvaja apartman Palas koji se nalazi u blizini ovog nadasve interesantnog mesta, kao i u blizini centralnog gradskog trga.

Trenutno je u toku gradnja više tržnih centara širom grada. Tokom sledeće i početkom naredne godine otpočeće sa radom Plaza Mall i Ada Mall, a u toku je izgradnja više tržnih centara, poput velikog centra u Kneza Miloša, dok će nakon završetka izgradnje prvih objekata u okviru projekta “Beograd na vodi“ biti stvoreno još mnogo kvadrata namenjenog tržnim centrima i trgovinskim lancima uopšte. Takođe je očekivano proširivanje ponude beogradskih dizajn distrikta čime će Beograd zasigurno postati centralna shoping destinacija ovog dela Evrope. 

Podeli sa prijateljima


processing...