Toma je ponovo sa nama

Toma Zdravković, poslednji pravi boem, čovek čije su pesme neizostavan deo kafanskog repertoara i koje će kod svakoga probuditi ponovo je u centru pažnje.

Toma je ponovo sa nama

Toma Zdravković, umetnik koji je čak i 30 godina nakon večnog odlaska budi veliko interesovanje. Budi i najiskrenije emocije koje svakim stihom svojih kultnih pesama pogađaju najdublje sve generacije, počev od Tominih savremenika, pa sve do najmlađih koji takođe ne ostaju imuni na Tomu i pored definitivno drugačije percepcije i sveprisutne Tik Tok estetike.

Ovaj put, Toma nam se vraća na filmskom platnu i to od strane fantastične glumačke ekipe pod dirigentskom palicom čuvenog Dragana Bjelogrlića, koja je po svemu sudeći stvorila još jedno kultno ostvarenje koje se sasvim sigurno, baš kao i Toma nikada neće zaboraviti.

Tome u prilog govori i činjenica da je film „Toma“ već je u prvoj nedelji prikazivanja pogledalo više od 100.000 gledalaca.

Ovo biografsko ostvarenje reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika nekadašnje Jugoslavije, koga je u naslovnoj ulozi maestralno predstavio glumac Milan Marić.

Pored ovog fantastičnog glumca, u ulogama onih koji su bili sastavni deo Tominog života, u filmu se pojavljuje i Tamara Dragičević kao Silvana Armenulić, Petar Benčina u ulozi Tominog doktora i prijatelja, Milan Kolak kao Novica Zdravković, Sanju Marković u ulozi Goce Zdravković, a tu su i Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković u ulozi Tominih roditelja.

U uspehu filma, ali isto tako i o večnoj i potpuno zasluženoj slavi Tome Zdravkovića govore i prve reakcije, kako stručne javnosti, tako i publike. Naime u više navrata doživeo burne ovacije od kojih se zaista ističu one na svetskoj premijeri na Filmskom festivalu u Sarajevu, kao i beogradskoj premijeri kada je publika u Sava Centru više od 20 minuta ovacijama i aplauzima pozdravljala autorsku i glumačku ekipu.

Treba napomenuti i to da je pesme u filmu oživeo Aco Pejović koji je svoj autentični vokal ustupio i tako otpevao sve Tomine numere.

Bilo da jeste, ili niste ljubitelj nekih od vanvremenskih Tominih hitova poput "Za Ljiljanu", "Leto", "Svirajte noćas", ”Dotako sam dno života” i brojnih drugih numera, mi iz Novih apartmana svakako predlažemo da na velikom filmskom platnu pogledate ovo, možemo već reći, kultno umetničko ostvarenje koje je i za generacije koje su pred nama, verno prenelo emocije koje, čak i 30 godina nakon Tomine prerane smrti, njegove pesme bude u svakome od nas!

Naravno, nakon filma uputite se u Skdarliju, sedite u jednu od kultnih beogradskih kafana i naručite Tominu pesmu, u čast Tomi, ali i večnim emocijama koja nas u stvari i čine ljudima.

Nakon toga odmorite u srcu Skadarske ulice, u apartmanu Heart City i potpuno odmorni započnite sledeći dan! 

Podeli sa prijateljima


processing...