Treninzi na otvorenom u Beogradu

Beograd je prepun lokacija i mesta gde je moguće odraditi trening na otovrenom, a što je u ovo pandemijsko vreme postala sve zastupljenija opcija.

Treninzi na otvorenom u Beogradu

Trenutno su u Beograd na snazi brojna ograničenja za rad sportkih objekata i fitnes centara, bog trenutne situacije izazvane korona virusom i sa ciljem sprečavanja širenja oboljenja COVID 19 koje je nažalost, u mnogome promenio živote svih nas.

Međutim, geografska lokacija i prirodna blaga Beograda omogućavaju brojne sportske aktivnosti, pa i profesionalne treninge upravo na otvorenom. Brojni fitnes instruktori i treneri prepoznali su ovu mogućnost i svojim polaznicima i klijentima nude personalne i grupne treninge na nekoj od brojnih lokacija širom grada.
Sve ovo posebno dolazi do izražaja kako je došlo proleće i kako su dani sve duži i sve topliji.

Prestonica Srbije svim svojim Beograđanima, ali i posetiocima ovog grada nudi pregršt lokacija za sport i sportske aktivnosti. Neke lokacije nalaze se u zaštićenim parkovima prirode, neki su deo istorijskih lokaliteta, a neki su sastavni deo urbanih sredina.

Kada pričamo o treninzima, pre svega tu je Košutnjak, svojevrsna park-šuma koja se prostire na 330 ha i koja zaista nudi brojne mogućnosti za bavljenje sportskim aktivnostima.
Sastavni deo ovog parka prirode jesu brojne staze namenjene za trčanje i treninge, a tu su i poligoni sa spravama koje su vešto i sa ukusom postale sastavni deo prirodnog okruženja i omogućavaju svom kategroijama sportista, počev od potpunih amatera, pa sve do profesionalnih takmičara da se prirpemaju i podižu svoju fizičku spremu i kondiciju u potpuno prirodnom okruženju.

terme-krka-narava

Za one koji imaju želju da treniraju na istorijskim lokalitetima svkakao predlažemo Kalemegdan, tvrđavu koja već vekovima uporno prkosi zubu vremena, ali i brojnim vojskama i okupatorima koji su dolazili, ali i koji su proterani iz Beograda. Kalemegdan je i veoma lep park sa brojnim sadržajima za aktivan boravak u prirodi koje podrazumevaju staze adekvatne za trčanje, ali i sprave na kojima se mogu izvesti i treninzi snage. Ukoliko ste jedan od onih kojima fali motivacija, potražite je na ovoj drevnoj tvrđavi!

U centru Beograda osim Kalemegdana postoji još lokacija na kojima je moguće kvalitetno trenirati. Svojom površinom svakako se izdvaja park Tašmajdan koji od pamtiveka predstavlja oazu ovog centralnog dela Beograda. Specijalizovane staze za trčanje kao i postojanje trenažnih sprava privlače žitelje ovog dela grada, kao i njegove goste da održavaju svoju fizičku formu.

Naravno, ne sme se zaboraviti ni Ada Ciganlija, beogradsko more, koje pruža zaista obilje mogućnosti za bavljenje različitim sportovima tokom cele godine. Različiti tereni, staze, mini trenažni parkovi, “Avantura park”, biciklizam, skijanje, veslanje, plivanje, ronjenje samo su neke od brojnih aktivnosti koje ova lokacija pruža.

Na kraju izdvajamo i dve nezaobilazne lokacije - dunavski i savski kej, koje su godinama bile podjednako poznate i po zabavi i po aktivnom boravku u prirodi. Duge beogradske rečne obale inspiraciju su za bavljenje brojnim sportskim aktivnostima, a tu su i prostrane poljane i parkovi gde se mogu raditi različite vežbe i treninzi u prirodi sa pogledom na reku.

Ukoliko ćete ovog proleća posetiti Beograd, predlažemo vam da uživate u aktivnom odmoru i doživite Beograd na malo drugačiji način. Pre toga posetite internet strane www.noviapartmani.com i u sekciji Strogi centar odaberete pronađite apartman po vašoj meri. Ipak, zbog čitave situacije predlažemo vam da na vreme isplanirate i unapred rezervišete svoj smeštaj i naravno, budite odgovorni i prema sebi i prema drugima, u skladu sa situacijom. 

Podeli sa prijateljima


processing...