Vožnja rolera u Beogradu

Jedna od idealnih i vrlo zabavnih fizičkih aktivnosti sa brojnim benefitima za celo telo predstavlja i idealan način za uživanje u Beogradu.

Vožnja rolera u Beogradu

Roleri su veština u kojoj uživaju brojni ljubitelji aktivnog načina života širom sveta. Beograđani takođe nisu izuzetak i ljubitelj ove aktivnosti obilato koriste odabrane beogradske lokacije idealne za upražnjavanje ovog specifičnog načina kretanja.
Roleri su unisex sport u kome podjednako uživaju oba pola. Brojni su benefiti vožnje rolera. Pre svega, bavljenje ovom aktivnošću sagoreva veliku količinu kalorija, pa tako vožnja sat vremena može da “sprži” i preko 700 kalorija. Zbog specifičnih pokreta koji ne predstavljaju šok za zglobove ovo je ujedno i idealna aktivnost za zatezanje donjeg dela tela. Kvadriceps, gluteus i butine brzo će se oblikovati i razvijati zahvaljujući specifičnim “side to side” pokretima, dok je za to vreme kardio efekat na izrazito visokom nivou.

Vožnja rolera takođe pozitivno utiče na pravilno držanje, stav i višestruko poboljšavaju koordinaciju. Ne treba zanemariti i činjenicu da se prilikom vožnje rolera, baš poput trčanja, ili aktivne vožnje bicikla, postiže i visok nivo psihičke relaksacije i opuštanja što će u mnogome doprineti svakome.

Neke od najadekvatnijih i najpoznijih lokacija za vožnju rolera u Beogradu svakako su Ada Ciganlija, Savski i Zemunski kej, staze u blokovima u Novom Beogradu, kao i promenada Beograda na vodi. Zahvaljujući urbanističkom razvoju, zidanju novog naselja i razvoju ove strane Dunava Donji Dorćol takođe postaje sve atraktivnija lokacija za bavljenje ovom fizičkom aktivnošću. Osim bezbednosti (van domašaja saobraćaja) i inspirativnog prirodnog okruženja, ove lokacije predstavljaju dobar odabir i zbog visokog kvaliteta staza, što svakako predstavlja jedan vrlo važan faktor za rolere koji zbog malih točkova i vožnje “na ivici” ne vole rupe i neravne površine.

Ukoliko još uvek ne znate da vozite rolere, ne brinite! Na gore navedenim lokacijama postoje zaista kvalitetne škole sa strpljivim instruktorima koji će vam za samo par časova objasniti sve šta treba da znate o ovoj veštini, a za dalje savladavanje i učenje finesa imaćete sve vreme ovog sveta, jer baš kao i skijanje, i ova veština se brusi konstantno, celog života.

Ukoliko planirate da posetite Beograd, a ljubitelj ste rolera, obavezno iskoristite priliku i uživajte u čarima ove aktivnosti na jednoj od inspirativnih lokacija srpske prestonice. Ne morate ni da ponesete dvoje (bez obzira koliko vam odgovarale), već vrlo kvalitetne rolere možete iznajmiti na samoj lokaciji. Pre nego se uputite u Beograd, odaberite i adekvatan smeštaj. Novi apartmani preporučuju jedan od mnogobrojnih apartmana iz sekcije Apartmani sa đakuzijem gde ćete se na vrlo prijatan način opustiti u luksuzu privatnog spa centra po ceni najobičnije hotelske sobe.

Uživajte u vašoj omiljenoj fizičkoj aktivnosti i smeštajnim kapacitetima Novih apartmana! 

Podeli sa prijateljima


processing...