Zima na Ada Ciganliji

Beogradska Ada Ciganlija i tokom zimskog perioda predstavlja idealno mesto za uživanje u prirodi.

Zima na Ada Ciganliji

Zima je definitivno godišnje doba koje neki ili obožavaju, ili preziru. Upravo zima lagano, ali sigurno dolazi u Beograd. Za sada bez snega i jakih mrazeva Beograđani, kao i svi gosti srpske prestonice svoje aktivnosti lagano prilagođavaju i redukuju. Međutim, to svakako ne znači da je došao kraj uživanjima na otvorenom i u brojnim blagodetima prirode. Ovaj put podsećamo sve naše sugrađane, kao i one koji će u predstojećem zimskom periodu posetiti Beograd na čuvenu Ada Ciganliju, jedno od omiljenih šetališta Beograđana, ali i mesto na kome se tokom cele godine može uživati u aktivnom stilu života. To se naravno odnosi i na zimu.

Kraj sezone kupanja i sunčanja na „beogradskom moru“ apsolutno ne znači i kraj uživanja u brojnim drugim lepotama koje Ada Ciganlija pruža tokom zimskog perioda. Naprotiv! Ada tokom zime dobija jednu posebnu draž. Baš kao i tokom proleća i leta, brojni ugostiteljski objekti spremni su da dočekuju svoje goste, a tu su i brojni sportski sadržaji koji su zahvaljujući balonima dostupni tokom čitave godine. Teniski i fudbalski tereni standardno nastavljaju sa radom i omogućavaju, kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima idealne uslove za trening i rekreaciju. Naravno tu su i sve popularniji padel tereni koji će takođe funkcionisati tokom zimskog perioda, ali i brojni drugi besplatni tereni na otvorenom koji se svakako mogu koristiti dokle god vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Ljubitelji skijanja mogu uživati na Ski Track simulatorima i na taj način se valjano pripremiti za predstojeću jurnjavu na planinskim stazama. Takođe, na ovaj naučiti svoje prve ski korake. Što se dodatnih zimskih aktivnosti na otvorenom tiče još uvek nije izašao tačan raspored, ali se očekuje formiranje klizališta, kada se za to steknu meteorološki uslovi.

Pored toga što je zabavno i što će korisnicima svih uzrasta pružiti fantastičnu zabavu, klizanje je i odličan sport za trošenje kalorija prikupljenih za vreme praznika! Naime, stručnjaci kažu da će prosečan rekreativni klizač za sat vremena laganog uživanja na ledu potrošiti 400 kalorija, dok će se oni napredni približiti cifri od 1000 kalorija!

Prethodnih godina je klizalište na Adi bilo deo svojevrsnog kompleksa „Zimski grad Ada“, što pretpostavljamo da će i ove godine biti slučaj.

Ukoliko planirate da u narednom periodu posetite Beograd, a ljubitelj ste reke i prirode, pa želite da budete u neposrednoj blizini ovog svojevrsnog prirodnog rezervata grada Beograda Novi apartmani predlažu vam da odaberete neki od smeštaja u njegovoj blizini.

Posetite sekciju Banovo Brdo i odaberite jedan od fantastičnih smeštajnih kapaciteta koji će omogućiti nezaboravne trenutke odmora. Podsećamo da se u ovoj sekciji nalazi i apartman Hidra, ovogodišnji pobednik naše TOP 5 liste apartmana sa đakuzijem, a koji je svoje mesto zaslužio rekordnim brojem ostvarenih noćenja, kao i brojnim pozitivnim komentarima gostiju. 

Podeli sa prijateljima


processing...