Beo Zoo kao kruna turističke ponude Covid-19 vreme

Bez obzira na veličinu i broj životinja, svaki grad je ponosan na svoj Zoološki vrt koji uvek predstavlja atrakciju i generiše veliko interesovanje.

Beo Zoo kao kruna turističke ponude Covid-19 vreme

Ovo pandemijsko vreme uticalo je na sve. Na poslovnom planu, pandemija je veliki broj privrednih grana skoro pa potpuno ugasila, dok se većina ostalih privrednika grčevito bori za opstanak i traženje nekih novih poslovnih mogućnosti. Međutim, pandemija je podjednako uticala i na svakoga od nas menjajući nam navike koje smo svih ovih godina sticali. Jedna od njih svakako se odnosi na socijalni život, a to su podjednako osetili i adolescenti i porodice.

Zbog svega toga ovaj put podsećamo sve roditelje, ali naravno i sve ljubitelje životinja da je Beograd jedan od retkih gradova Evrope koji mogu da se pohvale da je još prve polovine prošlog veka otvorio zoološki vrt.

Zoološki vrt grada Beograda, ili skraćeno Beo Zoo Vrt otvoren je još daleke 1936. godine. Na ovo mesto Beograđani su odmah počeli da dolaze sa osobitom radošću i vrlo brzo su zavoleli ovu specifičnu instituciju.

Lr5k9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTURjN01EQV8vYmQzMWY0OThiNjRjYWMyMzY0YjRhYjIxZTM5OWJhZjkuanBnkZMCzQSwAIEAAQ

Na početku, zoo vrt zauzimao je površinu od tri i po hektara, ali je ubrzo proširen na čak četrnaest hektara. Nažalost, zbog ogromnih razaranja i ozbiljnih gubitaka životinjskog fonda koji je vrt tada pretrpeo, nakon rata sveden je na oko sedam hektara koliko i sada zauzima.

Međutim, jedna od vrlo interesantnih stvari u vezi sa Vrtom dobre nade, kako ga ponekad zovu, jeste njegova lokacija. Beogradski zoo vrt nalazi se skoro u samom centru grada, ušuškan između drevnih zidina Kalemegdanske tvrđave, pa će vas skoro svaka lagana porodična šetnja gradom i Kalemegdanom lako odvesti upravo do Beo Zoo Vrta.

Beo Zoo Vrt idealna je destinacija za sve one koji uživaju da dan provedu na otvorenom sa svojom porodicom, jer nadležni zoo vrta posebnu pažnju upravo poklanjaju najmlađim sugrađanima. Upravo bog toga većina nas par puta godišnje svrati u posetu lavovima, kamilama, nilskim konjima i brojnim drugim, manje, ili više egzotičnim životinjama.

Beogradski zoo vrt smešten je na prostoru poznatom kao Mali Kalemegdan u okviru najvažnijeg i dom je brojnim egzotičnim vrstama kao što su beli lavovi i tigrovi, žirafe, zebre i antilope, zatim nilski konji i foke, reptili, medvedi, vukovi, majmuni, slonovi i brojne ptice. Ukupan broj jedinki koje žive u vrtu kreće se oko 1.800 i oko 200 različitih vrsta.

Kao što smo već rekli Beogradski Zoo Vrt posebnu pažnju poklanja svojim najmlađim sugrađanima, pa je tako u okviru njega otvoren i Dečiji Zoo Vrt, koji na oko 1000 kvadratnih metara najmlađima omogućava da se poigraju na igralištu, provedu u avantura parku, a ujedno i da pomiluju i pomaze mini koze, alpake, ponije i budu u direktnom kontaktu sa životinjama.

vPlk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTkRJN01EQV8vNTRhOTNhZjU0NTc2YzViYzg3MmJmOTJjNDIyMThlOWEuanBlZ5GTAs0EsACBAAE

Ukoliko planirate posetu prestonici Srbije, mi sa Novih apartmana predlažemo vam da isplanirate i posetu Beo Zoo Vrtu. Svi epidemiolozi ionako predlažu boravak na otovrenom, pa smatramo da jedna institucija kao što je Beo Zoo Vrt zaista ima puno toga interesantnog i korisnog da ponudi. Da, možda nije najveći i najmoderniji i možda nema baš sve životinje na svetu, ali njegovo okruženje, lokacija i naravno, ljubazni domaćini čine ga jedinstvenim i zbog toga svakako treba da osetite čari jednog ovakvog mesta.

Zbog toga, pre nego što se spakujete, posetite naš portal i u sekciji STROGI CENTAR odaberite smeštaj koji vam po svim karakteristikama najviše odgovara. Izbor je zaista veliki! 

Podeli sa prijateljima


processing...