Beograd iz različitih perspektiva

Beograd je moguće upoznati na različite načine, počev od zabavnih šetnji, pa sve do letenja helikopterom. Jedno je sigurno, dobar provod je zagarantovan.

Beograd iz različitih perspektiva

Kada se kaže turističko razgledanje, misli se pre svega na obilazak jednog, za vas, novog grada i upoznavanje sa njegovim znamenitostima, istorijom, interesantnim mestima i lokacijama. Neposredniji pristup prilikom upoznavanja jednog grada ima dosta pogodnosti, ali podrazumeva izraženu spremnost kod turiste za istraživanjem, upoznavanjem novih ljudi, a što je najvažnije, ovakav pristup zahteva dosta vremena i uložene energije. Zbog toga je samostalno istraživanje grada namenjeno pre svega mlađim populacijama turista. Za turiste koji nemaju baš mnogo vremena, za osobe treće dobi, ili za one koji od strane stručnog lica žele da dobiju proverene informacije o mestu u kome se po prvi put nalaze, a koje će kasnije temeljno samostalno istražiti, organizovane ture predstavljaju pravi izbor.

Po pitanju organizovanih turističkih obilazaka u odnosu na ponudu svetskih metropola Beograd nimalo ne zaostaje. S obzirom na raznovrsni sadržaj i bogatu istoriju, u Beogradu su osmišljene brojne ture prilagođene različitim ukusima. One se među sobom razlikuju po temi, sadržini, kao i načinu na koji će ta tura biti sprovedena – počev od prijatnog pešačenja, pa sve do letenja helikopterom.

Sajt noviapartmani.com svim gostima koji po prvi put posećuju Beograd predlaže da se svakako prepuste nekom od turističkih vodiča i da na stručan način budu upoznati sa interesantnim zabavnim i istorijskim činjenicama kojima naš grad obiluje.
Jedna od najjednostavnijih, ali ne manje interesantnih opcija jeste razgledanje Beograda kroz vođenu šetnju od strane šarmantnih turističkih vodiča. Dolazak proleća i lepšeg vremena predstavlja još jedan dobar razlog za upuštanje u ovakav obilazak. Tokom obilaska vodiči će vrlo rado objasniti svaki detalj o istoriji i umetnosti, ali i noćnom životu, navikama i omiljenim mestima Beograđana.

Pored ove pešačke ture, u Beogradu imate mogućnost da zakoračite u istoriju i pođete u inspirativni obilazak “Osvajanje tvrđave” koji podrazumeva obilazak poznate beogradske tvrđave Kalemegdan. Ova tvrđava smeštena u centru grada, nije samo mesto za šetnju gde dolaze zaljubljeni parovi, studenti i stariji građani na partiju šaha. Pored veličanstvenog pogleda na dve reke i ostrvo, tvrđava predstavlja mesto koje vam nudi pogled u istoriju i objašnjava zašto je položaj Beograda oduvek bio zanimljiv za nastanjivanje, ali i za često osvajanje. U ovoj turi obiđite Rimski bunar, Sahat kulu, Kulu Nebojša, saznajte zašto je podignut Pobednik, kada je i kako Beograd postao prestonica Srpske države i zavirite u mnoge druge zanimljive detalje vezane sa ovim značajnim istorijskim mestom.

Ukoliko vam ove dve ture nisu dovoljne i imate dovoljno raspoloživog vremena, na raspolaganju su vam i druge različite ture, poput “Beogradski zadužbinari” na kojoj ćete imati priliku da upoznate brojne interesantne građevine i istoriju zaslužnih beograđana koji su imovinu ostavili svome gradu. Takođe, možete da se upustite i u istraživanje beogradskih dvorova u turi “Dvorski kompleksi” kada ćete se upoznati sa zaostavštinom nekadašnjih srpskih kraljeva i knezova. Na kraju, sajt noviapartmani.com preporučuje i jednu “Slatku turu”, turu koja nema baš mnogo veze sa velikim istorijskim bitkama, ali nudi intenzivno uživanje u poslasticama i slatkišima kojima moderni Beograd zaista obiluje. Za višak kilograma ne brinite, budući da ćete unete kalorije kroz šetnju od poslastičarnice do poslastičarnice veoma brzo izgubiti.

Beograd je moguće organizovano obilaziti na brojne druge interesantne načine. Turisti koji su se umorili od pešačenja imaju mogućnost da se priključe “Segway turama“ prilikom kojih će imati priliku da upoznaju pojedine delove našeg grada, a ujedno uživati u vožnji ovog, nadasve, interesantnog prevoznog sredstva. Najpopularnija Segway tura je “Vožnja Kalemegdanskom tvrđavom”.

Onima koji više vole da udobno uživaju zavaljeni u svoje sedište na raspolaganju je obilazak grada tramvajem u vožnji zvanoj “Tramvaj zvani Beograd”. Vožnja tramvajem traje sat vremena i njome se obilazi staro jezgro Beograda. Ova turistička atrakcija je u potpunosti besplatna, ali je neophodno na vreme rezervisati svoje mesto u ovom veselom tramvaju.
Turisti koji preferiraju vožnju otvorenim autobusom imaju mogućnost da se priključe organizovanim vožnjama prilikom kojih će od strane turističkog vodiča imati priliku da bliže upoznaju naš grad i čuju zanimljive činjenice iz bogate istorije Beograda.

Jedan od najinteresantnijih načina da se upozna Beograd jeste upravo sa njegovih reka. Postoji zaista velika ponuda različitih organizovanih tura brodovima gde turisti imaju mogućnost da provedu jedan krajnje opušten dan, dan kakav samo reka može da pruži, a ujedno i da saznaju sve bitne informacije o našem gradu od strane vrhunskih turističkih vodiča. Neki od brodova kojima se krstari beogradskim obalama veoma su bogato opremljeni i svojim gostima, po želji pružaju mogućnost da uživaju u specijalitetima srpske kuhinje, kada je savršeni ugođaj jednostavno zagarantovan.

Na kraju, za one kojima je sve ovo već viđeno, ili žele potpuno drugačiji pogled na grad na ušću Save u Dunav, Beograd pruža pogled iz ptičije perspektive uz organizovanu turu helikopterom koju svakako neće zaboraviti.

Za dodatne informacije obratite se Turističkoj organizaciji Beograda, ali takođe i sajtu noviapartmani.com, gde ćemo vam, u skladu sa vašim željama, sa zadovoljstvom pomoći prilikom odabira za vas najbolje ture.

Podeli sa prijateljima


processing...