Zaronite u podvodni svet na Senjaku

U Beogradu se upoznajte i sa podvodnim svetom, ali i uvek fascinantnim reptilima i gmizavcima i to na Senjaku, lokaciji gde ovakvo mesto sigurno ne očekujete.

Zaronite u podvodni svet na Senjaku

Na Senjaku, u mirnom okruženju luksuznih beogradskih vila, nalazi se jedna poprilično neverovatna pojava za kontinentalnu prestonicu kao što je Beograd. u pitanju je Javni akvarijum i tropikarijum Beograd, mesto namenjeno svim ljubiteljima prirode, vodenih eko sistema, riba i gmizavaca, ptica, ali i ostalih kućnih ljubimaca i sitnih životinjica.

U pitanju je zaista bogata kolekcija najrazličitijih vrsta riba, reptila, ježeva, ptica i drugih životinja iz svih krajeva sveta. Više nego zanimljiv sadržaj i respektabilna kolekcija iz celog sveta koja se kontinuirano proširuje čini da ovo mesto bude jedinstvena senzacija grada i jedno od obaveznih mesta prilikom poseta prestonici Srbije. Akvarijum i tropikarijum su posebno interesantni deci koja će bez sumnje biti oduševljena. Pored zabave, edukacija je jedan od ključnih ciljeva Javnog akvarijuma i tropikarijuma, kako stručne javnosti, tako i dece, vlasnika kućnih ljubimaca, te svih ljubitelja prirode.

U kolekciji tropikarijuma između ostalog se nalaze posebno osmišljene tematske celine poput jezera sa KOI šaranima, reptil korner, morski kompleks sa tropskim i jadranskim organizmima, zatim, tu se nalazi sistem akvarijuma sa sitnim organizmima, bonsai korner, akvarijum sa piranama, ptice iz Afrike, Stub sa vivarijumima, terarijumima i akvarijumima, zlatne ribice, ježevi i kornjače, bejbi kutak. Na ovom mestu može se videti i prirodno, poludrago i drago kamenje namenjeno upotrebi u akvarijumima, minijaturne fontane, zen bašte, feng šui akvarijumi i još svašta ponešto. Tu je i akvarijum sa morskim ribicama iz filma „Finding Nemo“, koji će uvek oduševiti sve mališane i ljubitelje ovog čuvenog animiranog filma.

DSCN1702WS

Posebno interesovanje i uzbuđenje uvek izaziva hranjenje žitelja ovog mesta koji su toliko neuobičajeni za pitoma staništa Srbije. Tako možete sudelovati u ishrani krvoločnih pirana i drugih grabljivica koje se nalaze u stalnoj postavki Javnog akvarijuma i tropikarijuma.
Ukoliko ste ljubitelj prirode i planirate posetu Beogradu, akvarijum i tropikarijum jednostavno morate da vidite. Obaveza da posetite ovo zabavno i edukativno mesto pojačava se ukoliko ste roditelj, jer će vaši mališani biti oduševljeni. Imate strah od reptila, buba, opasnih riba? Prava je prilika da se sa svojim strahovima suočite na potpuno bezbedan i kontrolisan način.

Ukoliko dolazite u Beograd, isplanirajte svoj boravak u Beogradu na vreme. Posetite stranice Novih apartmana i odaberite jedan od brojnih udobnih smeštajnih kapaciteta iz naše ponude. Ovaj put preporučujemo apartman Happiness 3 mesto koje će svojim udobnim, luksuznim i modernim enterijerom oduševiti mlade porodice, a ujedno će pružiti udobnost za 4 gosta.

Podeli sa prijateljima


processing...